Par vēlētāju balsīm sola piecus latus (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Šorīt fiksēti, iespējams, vairāki mēģinājumi pirkt vēlētāju balsis. Rēzeknē vēlētāju balsis par pieciem latiem, iespējams, mēģinājusi pirkt partija «Vienoti Latvijai», par to liecina Valsts policijas rīcībā nonākusī informācija.

Aculiecinieki aģentūrai LETA stāstījuši, ka par atbalstu konkrētam kandidātam no saraksta «Vienoti Latvijai» sola maksāt piecus latus.

Pēc aculiecinieku stāstītā, sarakstā tiek piedāvāts izsvītrot visus vārdus, izņemto vienu, kuram ievilkt krustiņu. Pēc nobalsošanas cilvēki tiek lūgti parādīt sarakstus, un, ja starp tiem nav «Vienoti Latvijai» saraksta, viņam tiek samaksāti pieci lati.

Nepazīstami cilvēki pie iecirkņiem netiek uzrunāti, bet informācija par šādu iespēju tiekot izplatīta galvenokārt starp paziņām. Kā stāstīja aculiecinieki, vienlaikus redzēti vismaz pieci cilvēki, kuri uzrādīja sarakstus, un viņiem par to tika samaksāts.

Rēzeknes vēlēšanu komisijā aģentūrai LETA atzina, ka viņu rīcībā pagaidām nav informācijas par iespējamo mēģinājumu iespaidot vēlētājus.

Partijas «Vienoti Latvijai» Rēzeknes vadītājs Rihards Melnis oficiāli noliedz jebkādus apgalvojumus par balsu pirkšanu.

«Tā ir provokācija un apmelojumi no konkurentu puses. Mēs neesam organizējuši balsu pirkšanu un nekad to nedarīsim,» – paziņojumā presei norādījis Melnis.

Vēlēšanu komisijas darbinieki atzinuši, ka vēlēšanas Rēzeknē pagaidām norit raiti un bez starpgadījumiem.

Vēlētāju balsis, iespējams, mēģināts pirkt arī Ilūkstes novadā pie 396.vēlēšanu iecirkņa, kas atrodas Subates pilī.

Kā aģentūru LETA informēja Ilūkstes novada vēlēšanu komisijā, par iespējamo vēlētāju iespaidošanu komisiju informējuši Drošības policijas darbinieki.

Pēc informācijas saņemšanas Ilūkstes novada vēlēšanu komisija sazinājās ar minētā iecirkņa vēlēšanu komisiju, kas apgalvoja, ka par iespējamo balsu pirkšanu neko nezinot.

Apmeklējot minēto iecirkni, vēlēšanu komisijas darbinieki ne tajā, ne tā tuvumā nekādus balsu pirkšanas mēģinājumus nekonstatēja.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu