Par Ventspils Augstskolas rektori ievēl Gitu Rēvaldi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce par rektoru ievēlēja fizikas doktori Dr.Phys.,Asoc.Prof. Gitu Rēvaldi. Tuvākajā laikā G.Rēvaldes kandidatūru izvērtēs Ministru kabinets un akcepta gadījumā kļūs par jauno Ventspils Augstskolas rektori, portālu «Apollo» informēja Iveta Šķēle, Ventspils Augstskolas speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos.

Kā savu galveno uzdevumu G.Rēvalde norādīja, nodrošināt stabilu augstskolas darbību un parādīt, ka tā darbojas un darbosies. Par augstskolas nākotnes vīziju G.Rēvaldes izvirzīja augstskolai kļūt par starptautiski ar labu slavu pazīstamu Baltijas augstskolu.

G. Rēvaldei ir 23 gadu ilga pieredze augstākās izglītības un zinātnes jomā un apmēram septiņus gadus ilga darba pieredze vadošā amatā Izglītības un zinātnes ministrijā kā zinātnes un augstākās izglītības politikas nodaļas un vēlāk kā departamenta vadītājai. Kopš 2012. gada G. Rēvalde pilda Rīgas Tehniskās universitātes rektora vietnieces akadēmiskās politikas un kvalitātes jautājumos amata pienākumus. G.Rēvaldei doktora grādu fizikā ieguvusi Latvijas Universitātē 1996. gadā.

Jau informējām, ka uz Ventspils Augstskolas rektora amata vietu tika saņemts viens pieteikums no Dr.Phys.,Asoc.Prof. Gitas Rēvaldes.

Rektoru ievēl Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce, kas ir augstskolas augstākā lēmējinstitūcija. Satversmes sapulcē ir 18 akadēmiskā personāla pārstāvji, seši vispārējā personāla pārstāvji un seši studējošie.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu