Par Visumu un sievišķās enerģijas pārsvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vēdiskā astrologa un pasniedzēja Kristapa Lapiņa skatījums par publikāciju «Apollo» portālā [s:41453].

Šo rakstu gribētu sākt ar lūgumu katram paskatīties debesīs. Divi visredzamākie debesu ķermeņi, kurus mēs ieraudzīsim, būs Saule dienas laikā un Mēness pa nakti. Un te vairs netiek runāts kādas filozofijas, ticības, gaišredzības, reliģijas vai vēl kādā citā mistiskā kontekstā. Šos divus spīdekļus mēs varam novērot katru dienu un nakti. Katram no šiem debesu ķermeņiem piemīt arī savas īpašības. Saule sniedz mums gaismu, siltumu un enerģiju. Par gaismu un siltumu katrs var pārliecināties pats, izejot uz ielas. Sakarā ar enerģiju, nāksies atcerēties bioloģijas stundās apgūto fotosintēzes procesu. (Te var palasīt, ko par to saka Vikipēdija  - http://lv.wikipedia.org/wiki/Fotosintēze). Arī Mēness sniedz mums gaismu un enerģiju. Ar enerģiju šoreiz būs nedaudz sarežģītāk, jo Mēness sniedz augiem to ārstniecisko spēku un zinātniski to, iespējams, neviens tā arī nav pierādījis. Bet gaismu Mēness dod. Tikai ar vienu nelielu, bet ļoti būtisku atšķirību, Mēness spīd atstarotu gaismu. Tas darbojas kā spogulis, kurš atstaro Saules gaismu. Bet tāpēc nevajadzētu nenovērtēt Mēness ietekmi. Ja nebūtu Mēness, tad mēs, vismaz tādā izskatā un uzbūvē kā tagad, nemaz nedzīvotu, jo Saule būtu sadedzinājusi gan Zemi, gan zemi, gan cilvēkus un to prātus. Mēness ir tas, kurš atdzesē pārkarsušos cilvēces prātus un Zemi, kuru tā apdzīvo. Bet, ja nebūtu Saules, tad arī nebūtu nekādas jēgas no Mēness, jo nebūtu ko atspīdēt. Tāpēc abi šie spīdekļi ir vienlīdz svarīgi. Daba mīl līdzsvaru.

Kāds tam visam sakars ar «Venēras Tranzītu» un «Sievišķās Enerģijas pārsvaru»? Vistiešākais. Visās lielākajās pasaules tradīcijās Saule pārstāv vīrišķo enerģiju un Mēness sievišķo. Senajiem ēģiptiešiem, grieķiem, ķīniešiem un actekiem Saule ir vīriešu kārtas dievība. Arī vēdiskajā tradīcija Saule jeb Sūrja tiek saistīts ar vīrišķo sākumu, bet Mēness jeb Čandra - ar sievišķo.

Paskatieties uz Visuma uzbūvi. Mēs dzīvojam duālismā. Ir diena un nakts, gaisma un tumsa, silts un auksts utt. Arī cilvēki ir divu veidu. Ir vīrieši un sievietes. Aptuveni vienādā skaitā. Padomājiet, kāpēc vajadzēja radīt divu veidu cilvēkus? Kāpēc nevarēja radīt vienkārši cilvēku, kurš viens pats visu varētu izdarīt. Gan strādāt, gan radīt bērnus, gan pelnīt naudu? Tāpēc, ka aiz tā stāv daudz globālāki, kosmiskāki procesi. Vīrietis un sieviete ir divas absolūti dažādas būtnes, ar pilnīgi dažādu pasaules uzskatu un apziņas uzbūvi. Jo to pamatā ir dažādi procesi. Procesi, kuri atrodas visa Visuma pamatā. Tie ir apziņa un enerģija. Jeb ideja un spēja to iedzīvināt. Ja nav apziņas, tad nav ko iedzīvināt. Bet, ja nav enerģijas, tad nav ar ko iedzīvināt šo ideju. Vienkāršs piemērs. Ir automašīna. Ja automašīnai ir benzīns, mašīna brauc. Nav benzīna - nebrauc. Bez benzīna automašīna nekā nevar pildīt savu primāro funkciju - būt par pārvietošanās līdzekli. Savukārt, skatoties no cita skatu punkta, arī no viena paša benzīna nav nekādas jēgas. Tā pamata funkcija ir darbināt automašīnu. Ja nav automašīnas, kurā ieliet benzīnu, tas nevar pildīt savu funkciju. Var, protams, izmantot benzīnu, lai kurinātu zarus vai taisītu «molotova kokteiļus». Bet tā nebūs benzīna īstā funkcija. Tāpat ir arī ar vīrieti un sievieti. Sieviete ir enerģija, vīrietis - apziņa. Ja nebūtu sievietes, no vīrieša nebūtu nekādas jēgas. Jo viņam nebūtu enerģijas. Parunājiet ar jebkuru kādā sfērā veiksmīgu vīrieti un viņš jums pateiks, ka bez sievietes viņš ir nulle. Un tāpat, ja nebūtu vīriešu, arī sieviešu dzīve kļūtu bezjēdzīga. Pajautājiet jebkurai sievietei, lai viņa pati sev ļoti godīgi pasaka, kādēļ viņa krāsojas, pucējas, uztur sevi formā? Būs visādas atbildes, kuras tāpat beigās novedīs pie vienas - lai patiktu vīrietim. Sieviete var būt laimīga tikai kopā ar vīrieti. Jo sieviete ir Mēness, viņa atspīd vīrieša gaismu. Bet kā jau mēs noskaidrojām, tad bez šīs gaismas, mēs visi jau sen būtu izcepušies. Atcerēsimies, ka sieviete ir enerģija. Un viņa vislabāk jutīsies, ja spēs iedot savu enerģiju vīrietim, kurš to transformēs caur savu apziņu un idejām, un atgriezīs vēl vairāk enerģijas.

Tā būtu ideālā situācija. Bet šobrīd tik tiešām ir Sievišķais laikmets. Laiks, kad sieviešu enerģija palielinās, bet vīriešu apziņas lauks sašaurinās. Kā rezultātā vīrieši nespēj akumulēt sieviešu enerģiju un tā paliek pāri. Tāpēc sievietes sāk meklēt, kur vēl šo pāri palikušo enerģiju pielietot. Līdz ar to attīstās feminisms un cīņa par dzimumu līdztiesību. Sievietes atrod savu jēgu karjeras veidošanā, sportā, ekstrēmās izklaidēs utt. Savukārt vīrieši, redzot, ka nespēj noturēt tiem uzstādīto latiņu, meklē mierinājumu, radot savu pasauli caur alkoholu vai arī ... pie citiem vīriešiem. Bet abos gadījumos tas ir ceļš uz nekurieni. Jo mašīna ir domāta, lai ar to pārvietotos, nevis, lai tajā audzētu gurķus. Bet benzīns ir domāts, lai darbinātu mašīnu, nevis, lai ar to kurinātu zarus.

Svarīgākais ir sevī līdzsvarot gan sievišķo, gan vīrišķo sākumu.

Viss šis garais ievads ir vajadzīgs, lai izprastu Venēras jeb Šukras tranzīta nozīmi. Venēra jeb Šukra vēdiskajā tradīcijā ir dievība, kas atbild par visām baudām (nauda, mīlestība, sekss, komforts, prieks utt.) un arī par dzimumnobriedušām sievietēm. Šukra atbild arī par Maju jeb Kosmisko ilūziju, par mūsu vēlmēm, kā rezultātā sasniedzam baudu. Un šis tranzīts jeb gočara, kā to apzīmē vēdiskajā astroloģijā, notiek Kalapuruša 2.bhāvā. Kalapuruša jeb Kosmiskās apziņas 2.bhava atbild par cilvēku materiālo labklājību, par naudu, par ēšanas un dzeršanas paradumiem, un, pats galvenais, par to kā cilvēks jūtās dzīvē. Bet šobrīd ar šo 2.bhavu ir milzīgas problēmas. Tikko kā tur notika gredzenveida Saules aptumsums un tur šobrīd atrodas 5 no 9 grahām jeb planētām, kas pati par sevi jau ir ekstremāla situācija. Pie tam vienai no šīm grahām - Ketu nav savas planētas, kā rezultātā tās ietekmi paredzēt ir vēl grūtāk. Un jebkura graha jeb planēta, kura nonāk saskarē ar Ketu, sāk uzvesties dīvaini. Pie tam brīdī, kad Šukra / Venēra atradīsies starp Zemi un Sauli, tikko būs beidzies Mēness aptumsums un Šukra / Venēra būs vakri jeb retrograde stāvoklī. Kas nozīmē, ka Šukra / Venēra arī pati par sevi uzvedīsies dīvaini. Pozitīvais šajā situācijā ir tas, ka Šukra / Venēra atradīsies pie sevis mājās, kas nedaudz kontrolēs visu šo situāciju.

Visu šo aspektu rezultātā vēl vairāk tiks akcentēts sievišķais sākums un tās galvenais uzdevums dzīvē - gūt baudu. Bet tā kā šeit piedalās arī Ketu, vēl vairāk ir novājināts vīrišķais sākums pēc Saules aptumsuma un būs vēl jūtama Mēness aptumsuma ietekme, cilvēki atkal meklēs baudas avotus kaut kur citur, bet ne tur kur tie ir. Kā rezultātā sievišķais sākums kļūs vēl spēcīgāks, vīrišķais vēl vājāks. Un gan sievietes, gan vīrieši vēl nelaimīgāki.

Mūsu visu dzīvju mērķis ir iziet visas Zemes pieredzes un atgriezties savā pirmatnējā Mīlestības jeb Dieva stāvoklī. Bet, kamēr mēs būsim pieķērušies Zemes baudām un vēlmēm, mēs nevaram tur atgriezties. Bet šīs vēlmes ir ilūzija, tāpat kā jebkas uz šīs Zemes. Un jebkura ilūzija kaut kad pazūd. Tāpat kā sapnis no rīta pamostoties. Bet, ja mēs pieķeramies šīm vēlmēm, tad tās agri vai vēlu pazūd un rodas ciešanas un pārdzīvojumi, kas, patiesībā, ir labākais un ātrākais veids kā apzināties, ka viss šeit ir pārejošs un mainīgs. Beigās tāpat viss būs kārtībā!

Un vēl neliela atkāpe. Neticiet nevienam, kurš jums kaut ko stāsta. Ne kaut kādam Kristapam, kurš te sarakstījis «gudrības», ne sprediķotājiem no kanceles, ne «čeneleriem» kultūras namos, ne Gaismas spēkiem, Baltajai brālībai un Melno kaķu sektai. Neticiet nevienam, pirms neesiet to pārbaudījuši paši uz sevi. Neticiet, ka 2+2=4, pārbaudiet to paši. Neticiet, ka eksistē gravitācija. Neticiet, ka Dievs ir vai, ka Dieva nav. Pārbaudiet! Kā uz Zemes ne visi cilvēki saka visu laiku taisnību, tāpat arī nevar zināt vai Gaismas spēki tik tiešām nes gaismu, nevis tās ilūziju, vai Baltās brālības nodomi ir tik balti utt. Tikai tai informācijai ir zināšanu vērtība, kura ir izgājusi jūsu pašu pieredzes ceļu.

Priecīgu un jauku dzīvošanos!

p.s. Paldies arī par visiem negatīvajiem komentāriem. Tie padara dzīvi jautrāku un pilda mani ar enerģiju.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu