Pārdaugavā uzsākta tiesu ēkas būvniecība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vizualizācija

SIA «Arčers» Rīgā, Baldones ielā 1, uzsākusi Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nama un Administratīvās apgabaltiesas tiesu nama būvniecību. Projekta pasūtītājs ir VAS «Tiesu nama aģentūra». Jaunbūvei jābūt pabeigtai 2013. gada pavasarī, portālu «Apollo» informēja SIA «Arčers» sabiedrisko attiecību speciāliste Vita Noriņa.  

Līgums ar pasūtītāju paredz ēkas projektēšanu un būvniecību par kopējo summu – 7, 3 miljoni LVL (ar PVN).

Monolītā dzelzsbetona karkasa ēkai būs 4 stāvi, keramzīta bloku ārsienas un starpsienas, fasādē izmantotas stiklotas alumīnija konstrukcijas. Jaunbūves piebraucamie ceļi un gājēju celiņi būs ar betona bruģakmens segumu. Projekts paredz pagalmā izveidot atpūtas teritoriju, izkopjot jau tur esošos vērtīgos kokus un papildus veidojot zemākus stādījumus, kā arī veicot citus apzaļumošanas darbus. Pie ēkas būs autostāvvieta 78 automašīnām. Ēkas kopējā platība - 7090 m2.

Ēkā būs izvietotas divas atsevišķas tiesu institūcijas ar to funkciju izpildei, personālam un apmeklētājiem nepieciešamajām telpām. 1. stāvā paredzētas abu tiesu kancelejas un apmeklētāju telpas, augšējos stāvos būs izvietotas kopumā 23 tiesu zāles un personāla telpas. Divas tiesu zāles būs aprīkotas ar videokonferenču iekārtām. Pagrabstāvā būs abām tiesām kopīga konvoja zona. Visām tiesu zālēm būs nodrošinātas trīs atsevišķas ieejas – apmeklētājiem, personālam un konvojam. Ēka būs aprīkota ar speciālām drošības sistēmām. Projekts paredz ēkas un telpu pieejamību invalīdiem.

2. augustā, pulksten 14:00, klātesot LR tieslietu ministram Jānim Bordānam, jaunbūves pamatos tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu