Pārdzērušies vecāki nespēj parūpēties par saviem bērniem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Canadian Veggie, CC BY-NC-ND 2.0

Rīgas Pašvaldības policisti pagājušās nedēļas nogalē aizturēja vairākas personas, kuras alkohola reibumā nebija spējīgas aprūpēt bērnus.

Pagājušajā sestdienā, 11.janvārī ap pulksten 10.30, Rīgas Pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbiniekiem padomu lūdza kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji. Viņi gribēja zināt, ko darīt, ja kaimiņu dzīvoklim uzlauztas durvis, un tajā atrodas iereibušas personas kopā ar mazu bērnu.

Policisti nekavējoties devās uz norādīto adresi un konstatēja, ka dzīvoklī atrodas 49 gadus veca sieviete un 24 gadus vecs vīrietis pamatīgā alkohola reibumā, kā arī gadu vecs puisēns, kurš nebija pienācīgi aprūpēts.

Likumsargi izsauca Neatliekamo medicīnisko palīdzību, un mediķi nogādāja mazuli slimnīcā, lai novērtētu viņa veselības stāvokli.

Tā kā ar bērna māti policistiem neizdevās sazināties, mazuļa vecmāmiņas māsa bija pārlieku noreibusi un citus radiniekus nebija iespējams uzmeklēt, pēc medicīniskās apskates zēns nogādāts bērnu sociālās aprūpes centrā.

Savukārt Kurzemes pārvaldes policistus 12.janvārī pirms pulksten 15.30 palīgā aicināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, jo bija nepieciešams likumsargiem nodot kādu sievieti ar bērnu.

Notikuma vietā policisti konstatēja, ka 39 gadus vecā sieviete ir pamatīgā dzēruma stāvoklī, turklāt ar viņu ir piecus gadus veca meitenīte.

Tā kā nebija neviena pieaugušā, kurš parūpētos par meitenīti, bērns tika nogādāts bērnu sociālās aprūpes centrā.

Mazulītes mātei sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī un par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu