Pārejot uz eiro, mainīsies kārtība norēķiniem par maksas autostāvvietām (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta komiteja atbalstīja grozījumus saistošajos noteikumos par maksas autostāvvietu norēķināšanas un lietošanas kārtību, sakarā ar Latvijas pāriešanu uz eiro. Līdz ar to tiek koriģēti un pilnveidoti arī atsevišķi citi ar maksas autostāvvietu lietošanu saistīti jautājumi.

Turpmāk apmaksāt stāvvietu Vecrīgā varēs ne tikai ar SMS, bet arī ar mobilo internetu attiecīgajā mobilajā aplikācijā jeb lietotnē, bet minimālo laika limitu aizvietos ar minimālo noapaļoto summu.

Plānots, ka no 2014.gada 1. janvāra Rīgas teritorijā vislētākās maksas autostāvvietas atradīsies D zonā - pārsvarā Rīgas mikrorajonos, kur maksa par stundu varētu sasniegt 0,85 eiro un 1,44 eiro par katru nākamo stundu, bet visdārgākās autostāvvietas atradīsies R zonā Vecrīgā – līdz 4,27 eiro par pirmo stundu un 7,11 par katru nākamo.

Ņemot vērā to, ka vasaras sezonā Vecrīgas iedzīvotājiem bieži nav iespējams novietot transportlīdzekli pie savas dzīvesvietas, (piemēram, sakarā ar vasaras kafejnīcu ierīkošanu) turpmāk iedzīvotāja kartes īpašniekam būs tiesības lietot jebkuru stāvvietu Vecrīgā. Atbilstoši mūsdienu tehnoloģijām, paredzētas iespējas norēķināties ne tikai ar mobilā tālruņa īsziņu, bet arī izmantojot internetu viedtālruņos, lietojot attiecīgu mobilo lietotni.

Sakarā ar latu aizstāšanu ar eiro minimālā samaksa par maksas autostāvvietas lietošanas 15 minūtēm sastādītu neapaļu, lietošanā neērtu summu, tāpēc ir nolemts nosacījumu par minimālo autostāvvietas lietošanas laiku aizstāt ar nosacījumu par minimālo maksas apjomu, atbilstošu zonas teritorijām.

Grozījumos ir ieviesta jaunā – V zonas teritorija Vecāķos. Tās izveidošana bija nepieciešama, jo līdz šim pastāv atšķirīga maksas autostāvvietu lietošanas prakse Vecāķos (stāvvietas pamatā tiek lietotas visu dienu, lietotājam apmeklējot Vecāķu pludmali).

Tiks precizēta ar mēneša abonementa, iedzīvotāju karti un lietotāja karti saistīta to izmantošanas un norēķinu kārtība. Kā arī, lai novērstu neskaidrības par maksas autostāvvietas lietotāja tiesībām lietot autostāvvietu gadījumā, kad ir veikta pēcapmaksa, tiks iekļautas precizējošas normas, tiks paredzēts, ka maksas autostāvvietas lietotājam ir tiesības lietot pēcapmaksas paziņojumā norādīto maksas autostāvvietu paziņojumā norādītajā dienā.

Pēc lata aizstāšanas ar eiro Rīgas maksas autostāvvietās tik piemēroti šādi tarifi:

• A zonas teritorijā, kuru ierobežo Krišjāņa Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa iela, Marijas iela, 13.janvāra iela (izņemot 11.novembra krastmalu), par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 1,99 eiro, bet par katru nākamo – 2,85 eiro. Minimālā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu A zonas teritorijā ir 0,50 eiro;

• B zonas teritorijā, kuru ierobežo Eksporta iela, Hanzas iela, Pulkveža Brieža iela, Dzirnavu iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Lāčplēša iela, Marijas iela par pirmo stundu – 1,42 eiro, bet par katru nākamo – 2,28 eiro. Minimālā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu B zonas teritorijā ir 0,35 eiro;

• C zonas teritorijā, kuru ierobežo Hanzas iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Aristida Briāna iela, Tallinas iela, Aleksandra Čaka iela, Matīsa iela, Valmieras iela, Satekles iela, Dzirnavu iela, Puškina iela, Krasta iela, 11.novembra krastmala par pirmo stundu – 1,14 eiro, bet par katru nākamo - 1,71 eiro. Minimālā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu C zonas teritorijā ir 0,30 eiro;

• V zonas teritorijā, kuras robeža noteikta pa Pludmales ielu no Mazsalacas ielas līdz Kāpu prospektam, pa Kāpu prospektu no Pludmales ielas līdz Šalkones ielai, pa Šalkones ielu no Kāpu prospekta līdz Garciema ielai, pa Garciema ielu no Šalkones ielas līdz Paceplīša ielai, pa Paceplīša ielu no Garciema ielas līdz Mazsalacas ielai, pa Mazsalacas ielu no Paceplīša ielas līdz Pludmales ielai, un kurā ietilpst arī Pludmales iela no Mazsalacas ielas līdz Mangaļu prospektam un Mangaļu prospekts no Pludmales ielas līdz dzelzceļam par maksas autostāvvietas lietošanas dienu būs jāmaksā 1,40 eiro. Minimālā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu V zonas teritorijā ir 1,40 eiro.

Piedāvātie grozījumi tiks izskatīti Rīgas domē un stāsies spēkā līdz ar eiro ieviešanas dienu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu