«Parex Plaza» repertuārā iekļauj Latvijā uzņemto filmu «Padoties aizliegts»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi kinoteātra «Parex Plaza» repertuārā iekļauta Rīgas Kinostudijas dokumentālā filma «Padoties aizliegts» par svarcēlāju un bokseru Ritenieku ģimeni, aģentūru LETA informēja kino pārstāvji.

«Padoties aizliegts» ir dramatisks stāsts par sportistu Ritenieku ģimeni. Ģimenes galva Aivars Ritenieks savus dēlus Arni un Raiti jau no 2-3 gadu vecuma trenē svarcelšanā. Pusaudžu vecumā brāļi priekšroku dod boksam, uzsākot intensīvu treniņu programmu. Taču jauniešu straujajai un perspektīvajai karjerai, kas virzās uz startu olimpiskajās spēlēs, tiek likti šķēršļi.

Filmas sižets risinās ap sportistu iekšējiem konfliktiem un psiholoģiski saspringtajām attiecībām ar tēvu, bet līdztekus rit stāsts par cīņu ar sporta korupciju un vispārējo situāciju valstī.

«Padoties aizliegts» sižetā caurvijas gan drāma, gan traģikomēdija, ko nodrošina spilgtie un vitālie personāži. Filmas tapšanā izmantots arī unikāls ģimenes video arhīvs no 20.gadsimta 80.gadiem.

Filmas radošo kodolu veido jaunais un daudzsološais kinorežisors Dzintars Dreibergs, kurš šovasar jau piedzīvojis vienas savas filmas pirmizrādi, un pieredzējusī scenāriste un producente Elvita Ruka.

Uz lielā ekrāna filma būs skatāma vismaz divas nedēļas - no 18.septembra līdz pat tā beigām.

Kinoteātra «Parex Plaza» pamata repertuāru neveido dokumentālais kino, taču minēto filmu nolemts iekļaut repertuārā, jo filmas personāži ir ļoti atraktīvi un interesanti, kas dokumentālajā kino ir īpaši svarīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu