Pārsūdzēts tiesas spriedums Godmaņa avārijas krimināllietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā saņemtas divas apelācijas sūdzības par šā gada 10.aprīļa spriedumu bijušā Ministru prezidenta, tagadējā Eiropas Savienības Parlamenta deputāta Ivara Godmaņa (LPP/LC) avārijas krimināllietā.

Minēto spriedumu maija sākumā pārsūdzējis Godmaņa toreizējā šofera Aigara Čaunāna advokāts Dzintars Kauss, kā arī avārijā iesaistītā mikroautobusa vadītājs Dzintars Sproģis.

Kā aģentūru LETA informēja Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, 11.maijā lieta nosūtīta izskatīšanai apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Kā ziņots, šā gada 10.aprīlī Centra rajona tiesa abu 2008.gada vasarā Rīgas centrā notikušajā avārijā iesaistīto transportlīdzekļu vadītājus atzina par vainīgiem un piesprieda viņiem nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Minēto krimināllietu tiesa izskatīja aiz slēgtām durvīm.

Čaunāns un Sproģis apsūdzēti pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums, aģentūru LETA iepriekš informēja t

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu