Pasaku grāmata bērniem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis asprātīgu Māras Cielēnas pasaku grāmatu ar mīlīgām Irēnas Lūses  ilustrācijām.

Grāmatā iekļautas 12 pasakas, kuras vēsta par meža bērniem: Meža sivēnu, Alnēnu, Vāverīti, Āpsēnu un citiem. Dienu no dienas viņi iepazīst meža dzīvi un slepus noskatās arī cilvēku bērnu gaitās.  Tāpat kā cilvēku bērniem viņiem ir daudz dažādu jautājumu. Kur pavasarī likt sniegu? Kā Māmiņdienā iepriecināt māmiņas? Kā sānus un ausis pasargāt no lietus? Kādu spēli spēlēt, lai visi būtu apmierināti?

Dzīvnieciņu un cilvēku bērnu pasauļu satuvinājums radījis reizē smieklīgu un aizkustinošu noskaņu. Pasakas  ļauj ielūkoties gan dabā, gan cilvēku attiecībās. Draudzība, izdoma, strīdiņi, šaubas, bailes, dedzīga vēlēšanās rīkoties, naivums, raksturu atšķirīgums un daudzas citas nopietnas  īpašības un parādības saistītas ar neparastām situācijām, līdz ar to grāmata ir aizraujoša, humorpilna  un reizē emocionāli piepildīta.

Pasakas  ir spraigas, atjautīgām sarunām bagātas.

«Es kaut ko zinu! Urrā!»  pavēstīja Meža sivēns.
«Nevar būt!» smīnot teica Briedēns.
Meža sivēns sabozās un jau gatavojās  apvainoties.
Bet Vāverīte norāja Briedēnu:
«Beidz viņu apcelt! Protams, ka zina!  Sivēntiņ, bet  ko tu zini? Lūdzu, lūūūdzu, pasaki!»
Meža sivēns kādu brīdi nesacīja, taču pēc tam pateica:
«Meža strazds ir iemīlējies!»

Jaukie dzīvnieciņi, sirsnīgās sarunas un skaidrais stils šo grāmatu padara piemērotu pavisam maziem bērniem, savukārt dažādi sižeta pārsteigumi un emociju bagātība to ļauj izbaudīt arī vecākiem lasītājiem.

Ilustrācijās māksliniece savdabīgi apvienojusi niansētu krāsainību un melnbaltu siluetu efektīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu