Pasākums puķu mīļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijā puķu draugu saiets notiek jau 33.gadu. 24.jūlijā tas jau otro reizi tiek rīkots Nīcas novadā. Svētku atklāšana Nīcas parkā būs pulksten 9.30, bet dalībnieku reģistrācija sāksies no pulksten astoņiem, portālu «Apollo» informēja Gunita Šime, Nīcas novada pieaugušo izglītības koordinatore.

Puķkopju iecienītais stādu un amatnieku darinājumu tirdziņš gaidīs pircējus jau krietni agrāk - no septiņiem rītā. Gan dalībnieki, gan tirgotāji jau aktīvi sākuši pieteikties.

Latvijas puķu mīļotājiem būs iespējams viesoties astoņos skaistos dārzos - «Valtos», «Aizpuros», «Sīpolos», «Kristapos», «Bērzaiņos», «Tauriņos», «Mežavotos», «Drāzniekos» - un iepazīt to čaklos saimniekus. Daļa dāzu skatīti jau agrāk - 2003.gada puķu draugu saietā un Nīcas dārzu dienās, taču ikvienā dārzā nemitīgi notiek pārmaiņas. Ciemiņus gaida jauni pārsteigumi un pārņemšanas vērtas idejas.

Dārzu kopšanas tradīcijām Nīcas pusē ir ap 50 gadu sena vēsture. Sakopto sētu konkursu iniciatore bija darbīgā un ilggadējā Nīcas dārzkopības biedrības vadītāja Anna Neimane, bet nu jau vairākus gadus ar pašvaldības atbalstu par to rūpējas skaisto dārzu iniciatīvas grupa. Cilvēki nemitīgi ir mudināti rūpēties par skaisto sev apkārt. Vairāki Nīcas dārzi ar panākumiem startē valsts mēroga daiļdārzu konkursos un saņem augstus novērtējumus. Iebraucēji atzinīgi novērtē arī Nīcas centra apstādījumus, par kuriem vienmēr ir rūpējušies profesionāli daiļdārznieki.

Nīca ir kultūrvēsturiskām vērtībām bagāts novads, tādēļ līdztekus dārzu baudīšanai ikvienam dalībniekam būs iespēja kaut nedaudz iepazīt mantojumu, ar ko lepojas nīcenieki. Veiksmīgi piesaistot finanšu līdzekļus, acij tīkamāks kļūst Nīcas centrs ar jauno tūrisma informācijas punktu un atjaunoto kultūras namu.

Uzaicinājumu viesoties Nīcā un piedalīties Latvijas puķu draugu saietā ar prieku pieņēmis Valsts prezidents un Lilita Zatleres kundze.

www.nica.lv

Nīca atrodas pašos Latvijas rietumos, un daudziem ceļš ir tāls. Tādēļ dalībnieki tiek laipni aicināti pārnakšņot Nīcas novada naktsmītnēs un nākošajā dienā apskatīt Bernātu dabas parku ar augstāko Latvijas kāpu Pūsēnkalnu, savvaļas zālēdājus, jūru, vēstures ekspozīciju, pildspalvu un motociklu kolekciju un citas jaukas vietas. Par naktsmājām interesēties, zvanot 63489494, 26011455

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu