Pasaule gatavojas krāšņai 2014.gada sagaidīšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pasaule otrdien ar krāšņiem salūtiem un plašām svinībām gatavojas sagaidīt 2014.gadu.

Sidnejā šajā gadu mijā pie slavenā operas nama iecerēta vēl iepriekš neredzēti iespaidīga uguņošana.

Sagaidāms, ka krāšņo Jaunā gada sagaidīšanas pasākumu, kas izmaksās sešus miljonus Austrālijas dolāru (2,74 miljonus latu), Sidnejā vēros 1,6 miljoni skatītāju.

«Mēs esam gatavi sarīkot pasaulē labāko Jaunā gada sagaidīšanu pasaulē skaistākajā ostā,» paziņojis Sidnejas mērs Klovers Mūrs.

Tikmēr Dubaija cer ar šīs gada mijas uguņošanu pārspēt Ginesa Pasaules rekordu, gaisā izšaujot vairāk nekā 400 000 uguņošanas raķešu. Līdzšinējais rekords pieder Kuveitai, kas 2011.gadā gaisā raidīja 77 282 uguņošanas raķetes.

Riodežaneiro prognozē, ka Kopakabanas pludmalē salūta un popmūzikas pavadībā jauno gadu ieskandinās ap 2,3 miljoni cilvēku, no kuriem aptuveni trešdaļa būs tūristi.

Vērienīgi un krāšņi 2014.gada sagaidīšanas pasākumi notiks arī Maskavas Sarkanajā laukumā, Berlīnē pie Brandenburgas vārtiem un Londonas centrā.

Ņujorkā tradicionālais Jaunā gada sveikšanas pasākums Taimskvērā varētu pulcēt ap miljonu cilvēku.

Tikmēr Keiptaunā Jaunā gada sagaidīšana tiks atzīmēta ar koncertu, uguņošanu un 5.decembrī mūžībā aizgājušā bijušā Dienvidāfrikas Republikas prezidenta Nelsona Mandelas godināšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu