Pasaules Bankas prezidents: Čavesa dienas ir skaitītas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ar vēzi sirgstošā Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa dienas ir skaitītas, un bez viņa atbalsta Kubas un Nikaragvas kreisajiem režīmiem klāsies grūti, šādu pārliecību ceturtdien pauda līdzšinējais Pasaules Bankas (PB) prezidents Roberts Zēliks.

«Čavesa dienas ir skaitītas,» uzstājoties ar uzrunu Vašingtonā, uzsvēra Zēliks, piebilstot, ka bez Venecuēlas subsīdijām Kubas un Nikaragvas režīmiem «klāsies plāni».

«Latīņamerikas demokrātiem - kreisajiem, centriskajiem un labējiem - vajadzētu būt gataviem,» viņš piebilda.

Čavess Venecuēlā pie varas ir jau kopš 1999.gada. Šogad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās viņš solījis kandidēt uz trešo amata termiņu, taču viņam atklāts vēzis.

2011.gada 20.jūnijā Čavesam Kubā tika izoperēts ļaundabīgs iegurņa audzējs, un septembrī viņš pabeidza ķīmijterapijas kursu. Čavess paziņoja, ka ir uzvarējis cīņā ar vēzi un kandidēs uz trešo termiņu valsts galvas amatā 7.oktobrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Tomēr februāra nogalē tika ziņots, ka Čavesam Kubā veikta operācija bojātu audu izņemšanai tajā pat vietā, kur viņam pagājušā gada vidū tika izoperēts ļaundabīgs vēzis. Marta sākumā Venecuēlas līderis atzina, ka vēzis ir atgriezies, lai gan jaunais audzējs esot daudz mazāks nekā iepriekšējais.

Venecuēlas amatpersonas līdz šim tā arī nav atklājušas, kāda veida vēzis Čavesam tika diagnosticēts, bet noliedz, ka tas būtu izplatījies uz citiem orgāniem, kā daudzi novērotāji uzskata.

Venecuēla ir Nikaragvas galvenā sabiedrotā kopš 2007.gada, kad pie varas atgriezās pašreizējais prezidents Daniels Ortega.

Savukārt Kuba ar atvieglotiem samaksas nosacījumiem saņem 100 000 barelu Venecuēlas naftas dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu