Pasaules čempions «MotoGP» klasē Stouners pēc sezonas beigs karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempions motošosejā prestižākajā «MotoGP» klasē austrālietis Keisijs Stouners šodien satrieca sporta pasauli, negaidīti paziņojot, ka pēc sezonas noslēgs karjeru.

26 gadus vecais austrālietis preses konferencē pirms nedēļas nogalē gaidāmā pasaules čempionāta ceturtā posma - Francijas «Grand Prix» - izteicās, ka karjeru noslēgs «ģimenes apstākļu dēļ».

«Pēc ilga pārdomu perioda un diskusijām ar savu sievu un ģimeni esmu nolēmis pēc sezonas pārtraukt piedalīties sacensībās,» atklāja motosportists. «Pēc tik daudziem gadiem sporta veidā, ko mīlu, man vairs nav kaisles turpināt, tāpēc domāju, ka labākais ir pārtraukt.»

Baumu dēļ Stouneram šāds jautājums tika uzdots jau pēc pasaules čempionāta iepriekšējā posma, tomēr tobrīd viņš to noliedza.

Stouners pasaules čempiona titulus izcīnīja 2007. un 2011. gadā. Arī šosezon viņš uzvarējis pirmajos divos no trim posmiem, esot kopvērtējuma līderpozīcijā. Karjeras laikā Stouners ticis pie 35 panākumiem posmos «MotoGP» klasē.

Neilgi pirms šīs sezonas sākuma Stouners pirmoreiz kļuva par tēvu. «Viņi teica, ka pēc kāzām kļūsti lēnāks, tomēr pirmajā gadā pēc apprecēšanās es kļuvu par pasaules čempionu. Kad es uzzināju, ka mums būs mazulis, ieguvu otro titulu.»

«Keisijs tikko paziņoja, ka 2012. gads būs viņam pēdējais «MotoGP» čempionātā. Cerēsim, ka šis būs fantastisks gads,» brīdi vēlāk Stounera pārstāvētā «Honda» komanda pavēstīja savā «Twitter» kontā.

Tajā pat preses konferencē septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē itālietis Valentīno Rosi atkārtoti paziņoja, ka negatavojas noslēgt karjeru un startēs vēl vismaz divas sezonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu