Pasaules kausa ieguvēji 1954. gadā VFR futbolisti tikuši sazāļoti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rietumvācijas izlases futbolisti, kas 1954. gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā, pirms finālmača tikuši sazāļota ar aizliegto vielu metamfetamīnu, teikts Leipcigas universitātes pētījumā.

Šveices galvaspilsētā Bernē notikušajā finālturnīrā izšķirošajā mačā VFR izlase negaidīti ar 3:2 pieveica Ungāriju, ko pārstāvēja leģendārais Ferencs Puškašs.

Šajā cīņā jau pēc astoņām minūtēm Ungārijas izlase bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, tomēr mača turpinājumā divus vārtus guva Helmuts Rāns, ieskaitot uzvaru nesošo sitienu 84. minūtē un VFR izcīnīja uzvaru.

Tomēr pirmdien publicētajā pētījumā teikts, ka «Bernes varoņiem» pirms fināla stāstīts, ka tiek injicēts C vitamīns, bet īstenībā tas bija metamfetamīns, ko Otrajā pasaules karā saņēma arī Vācijas karavīri.

Pētījumu ar nosaukumu «Dopings Vācijā» apmaksājusi Vācijas Olimpiskā komiteja, un tiks pilnībā publicēts 2012. gadā. Dopings Rietumvācijā pirmo reizi tika lietots jau 1949. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu