Pasaules populārākais modelis atdzimst jaunā paaudzē (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Toyota Corolla» ir pasaulē visvairāk pirktais automobilis, kas pārdots jau vairāk kā 40 miljonu eksemplāros. Jaunais, jau 11. paaudzes modelis solās turpināt «Corolla» veiksmes stāstu.

Jaunā «Corolla» slēpj sevī gandrīz 50 gadu laikā uzkrāto pieredzi. Svaigais modeļa dizains ir pilnībā atjaunots, salons ir lielāks, un uzlabojumi novērojami arī ērtuma ziņā. Automobiļa braukšanas dinamika ir labāka, un drošības funkcijas efektīvākas kā iepriekšējam modelim.

«Corolla» sedana virsbūves garums tagad ir 4 620 milimetri, platums 1 775 milimetri un augstums 1 465 milimetri. Automobilis salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi ir par astoņiem centimetriem garāks, 1,5 centimetriem platāks un 0,5 centimetriem zemāks.

Savukārt garenbāze tagad ir 2 700 milimetri, salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tā ir par 10 centimetriem garāka. Pateicoties tam, ka automobiļa kopējais garums un garenbāze ir garāka, jaunā «Corolla» piedāvā arī par 9,2 centimetriem lielāku vietu aizmugurē sēdošo kājām, kas tagad ir 706 milimetri.

Automašīnas ārējā dizainā redzams «Toyota» jaunais stils. Jauno dizainu raksturo skaidras līnijas, harmoniskas proporcijas, kas apvienojumā ar garāku garenbāzi un zemāku kopējo augstumu.

Automobiļa lukturi nodrošina labāku redzamību, un priekšējie lukturi ir integrēti ar LED dienas gaitas lukturiem. Uzlabota ir arī automobiļa aerodinamika. Gaisa pretestības koeficients iepriekšējo 0,29 Cd vietā ir 0,27 Cd.

«Corolla» salons ir elegantāks, ietilpīgāks un modernāks par iepriekšējo. Sēdekļi ir ērtāki, aizmugures sēdekļu pasažieriem ir vairāk vietas kājām, un arī bagāžas nodalījums ir lielāks. Šis ir arī pirmais «Toyota» modelis ar 6,1 collu skārienekrānu ar jaunākās paaudzes multimediju sistēmu «Toyota Touch 2», kam iespējams pievienot arī navigācijas sistēmu.

Papildus uzlabojumiem ietilpības un ērtuma ziņā jaunā «Corolla» ir arī klusāka par savām priekšgājējām. Salons ir izplānots tā, lai pasažieriem nodrošinātu klusu un pēc iespējas ērtāku braucienu. Horizontāli novietotie vadības paneļi uzsver salona plašumu. Visu papildina sudraba krāsas detaļas un ielaidumi, kas vadības paneli sadala skaidrās zonās. Salona zilganais iekšējais apgaismojums saskan ar izmantotajiem materiāliem un visu salonu kopumā padara elegantu.

«Corolla» pieejama ar trīs dzinēju izvēli: 1,33 litru «Dual VVT-i», 1,6 litru «Valvematic» un 1,4 litru D-4D turbodīzeļa dzinēju. Visi dzinēji tiek piedāvāti ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju.

1,6 litru «Valvematic» modeli ar benzīna dzinēju var izvēlēties arī ar «Multidrive S» automātisko pārnesumkārbu, un 1,4 D-4D modeli ar turbodīzeļa dzinēju - ar «Multimode» vairākrežīmu pārnesumkārbu.

Auto ir aprīkota arī ar plašu mūsdienīgu tehnoloģiju klāstu: «Bluetooth», atpakaļskata kameru, divu zonu automātisko klimata kontroles sistēmu un atjautīgo automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēmu ar sensoriem priekšā un aizmugurē.

Jaunā «Corolla» tirgū parādīsies šī gada septembrī un cenas sāksies no 10 960 latiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu