Pasaules rekords pieder latvietim - svešvaloda apgūta 30 minūtēs!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

Publicējam ekskluzīvu interviju ar cilvēku, kurš svešvalodas pamatus ir apguvis 30 minūšu laikā.

Es nevēlos šeit minēt savu vārdu un dzīves vietu, gribu tikai padalīties savā pieredzē, jo esmu pārliecināts, ka šī peredze var uzlabot arī Jūsu dzīvi.

Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem patīk ceļot. Ceļoju es tiešām daudz. Parasti «pēdējā brīdī» un pārsvarā ar vienu un to pašu operatoru. Ar šo operatoru ceļoju tik sen, ka pazīstu gandrīz visus grupu vadītājus.

Ceļojot grupās ir savi plusi un savi mīnusi. Viens no plusiem ir tas, ka nav nepieciešamas svešvalodu zināšnas. Ja, kas nav tā kā gribētos, vienmēr var vērsties pie grupas vadītāja vai kāda no ceļabiedriem un tie visu nokārto.

Pirms pāris mēnešiem biju izbraucienā pa Itālijas pilīm. Vakarā atklājās, ka kalnos jau ir diezgan auksts, bet apkure viesnīcā vēl nav pieslēgta. Kā jau parasts šādos gadījumos, gāju pie grupas vadītāja, lai tas sagādā papildus segu.

Vai nu tajā vakarā viņam nebija labs garastāvoklis, vai arī tāpēc, ka bijām pazīstami no iepriekšējiem braucieniem, bet viņš man aizrādīja, ka cilvēkam, kurš vairākas reizes gadā dodās ārpus valsts, vismaz pamata saziņas spējas vajadzētu apgūt. Tā vārds pa vārdam un viņš man izstāstīja par Marvela Geja svešvalodu apmācības programmu, kura īpaši piemērota ceļotājiem un gadījumiem, kad valodas pamati jāapgūst superātri.

Tajā pašā vakarā ar līdzpaņemtās planšetes palīdzību internetā uzmeklēju programmas mājas lapu talk2travel.com un tās neticamo piedāvājumu - svešvalodas pamati pāris stundu laikā. Tas bija tieši tas, kas man vajadzīgs.

Programma sākās ar īsu testu. Izrādijās, ka zināju visus testā iekļautos vārdus, jo angļu valodas stundas biju «apmeklējis» skolā, taču par mācīšanos to nosaukt nevarētu. Neskatoties uz testa rezultātiem, nekad nebiju mēģinājis pat domāt par sazināšanos angļu valodā.

Nākošais solis bija īsa lekciju un daži teorijas jautājumi. Lekciju es izlasīju 30 minūtēs un man viss bija pilnīgi skaidrs. Tas bija kaut kas vienreizējs un līdz šim nedzirdēts, lai arī ļoti vienkāršs. Vēl tikai lai pārliecinātos, ka visu esmu sapratis pareizi, veltīju kādas 40 minūtes praktiskajiem uzdevumiem. Tie man deva 100% pārliecību, ka, lai komunicētu par visām nepieciešamākajām tēmām, pietiek ar nieka 100 vārdiem.

Atlikušajās ceļojuma dienās jutos kā septītajās debesīs. Man nevajadzēja par katru sīkumu vērsties pie grupas biedriem vai gida. Brīvajā laikā varēju doties kur vien vēlos. Nekādu ierobežojumu, nekādu problēmu.

Šī programma man deva drošību un pārliecību par to, ka tagad es zinu pietiekami, lai nekad nepazustu svešumā. Tā ir pilnīgi cita pasaule, kas paveras, ja varat sazināties ar cilvēkiem, kaut vai tikai par pašām vienkāršākajām un nepieciešamākajām lietām.

Piebildīšu, ka tiem, kuri testā nevarēs atpazīt visus vārdus, apmācības process aizņems nedaudz vairāk laika, nekā man, bet tas noteikti nevar būt vairāk par pāris dienām, jo jāmācās ir tiešām ļoti maz.

www.talk2travel.com

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu