Pašreizējās prognozes: nākamnedēļ +27, pērkona negaiss un vētra (42)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Nākamnedēļ Latvijā no dienvidiem ieplūdīs mitrāks un siltāks gaiss, daudzviet gaidāms pērkona negaiss, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Tuvākajās diennaktīs būs mainīgs mākoņu daudzums, pirmais lielais lietus un pērkona negaiss iespējams trešdien Kurzemē. Ceturtdien un piektdien, 9.-10.maijā, negaisa mākoņi tiek prognozēti jau daudzviet Latvijā. Negaisa laikā iespējamas ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī lokāla krusa un vētra.

Gaisa temperatūra paaugstināsies gan naktīs, gan dienās, un vissiltākais laiks gaidāms ceturtdien, kad saskaņā ar pašreizējo prognozi gaiss sakarsīs līdz +23..+27 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē.

Pēc vasarīgas tveices un pērkona negaisa Latvijā no rietumiem ieplūdīs vēsāks gaiss. Šī brīža prognoze liecina, ka nākamajās brīvdienās, 11.-12.maijā, gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +18 grādu, Kurzemes rietumkrastā tad nebūs siltāks par +10 grādiem, pūtīs brāzmains rietumu vējš.

Jau ziņots, ka iepriekšējās diennaktīs skaidra laika, zema gaisa mitruma un lēna vēja dēļ Latvijā piedzīvotas lielas gaisa temperatūras svārstības. 4.maija saullēktā gaisa temperatūra daudzviet noslīdēja zem nulles, Mērsragā sasniedzot -4,1 grādu, savukārt pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaiss sasila līdz aptuveni +20 grādiem, Jelgavā sasniedzot +21,3 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pēc siltas sestdienas atkal sekoja auksta nakts, kad gaisa temperatūra Ainažos un Mērsragā pazeminājās līdz -2 grādiem. Gaisa temperatūras amplitūda pagājušajā diennaktī daudzviet sasniedza 17-19 grādu, Jelgavā - 22 grādus. Nākamnedēļ lielāka gaisa mitruma dēļ temperatūra naktīs vairs nepazemināsies tik strauji, 9.un 10.maija naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +10..+15 grādiem.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu