Pastaiga mūzikā ar «Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Sestdien, 30.novembrī plkst.17:00, Bauskas pils muzejā, skanēs koncerts «Pastaiga mūzikā ar «Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu»». Klausītāji dzirdēs  Modesta Musorgska (Модест Мусоргский),  Ģerģa Ligeti (György Ligeti) un Ferenca Farkaša (Ferenc Farkas) skaņdarbus.

Koncertprogrammas mērķis ir radīt interesi par klasisko mūziku, atskaņojot interesantus skaņdarbus, papildinot tos ar saistošiem stāstiem par komponistiem, mūziķa darba specifiku un neparasto ikdienu. Modesta Musorgska cikls «Izstādes gleznas» komponētas klavierēm, par iedvesmas avotu kalpoja arhitekta un dizainera Viktora Hartmana zīmējumi un skices. Pūtēju kvinteta sastāvam darbu pārlika vācu flautists Joahims Linkelmanis.

Ferencs Farkašs komponējot opusu «17.gadsimta ungāru dejas» ietekmējies no ungāru dejām, ko vienkāršā stilā komponējuši nezināmi mūzikas amatieri. Vairums šo deju pierakstītas laikā no 14. līdz 18.gs. Autors par šo opusu saka: «Jutos tik fascinēts, ka vēlējos piešķirt šīm melodijām jaunu mūžu. Saliku šīs mazās astoņu taktu dejas vienkop un, balstoties uz agrīnā baroka harmonijas un kontrapunkta noteikumiem, centos uzburt baroka laika Ungārijas provinces gaisotni.»

«Sinfonietta Rīga pūtēju kvintets» izveidojies pirms sešiem gadiem. Kameransamblī apvienojušies pieci mūziķi – Ilona Meija (flauta), Pēteris Endzelis (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags). Mūziķi spēlē visdažādāko laikmetu un komponistu mūziku. Tas ir guvis atzinību, koncertējot gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Šovasar kvintets koncertēja Somijas pilsētā Luosto.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā «Meistars Gothards» un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@e-apollo.lv (rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma). Biļetes cena: 4,00Ls

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu