Pastāv risks, ka priekšvēlēšanu saturs sabiedriskajā televīzijā būs vājš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Notikumi Latvijas Televīzijā (LTV) un neskaidrība saistībā ar priekšvēlēšanu debašu organizēšanu un formātu var liecināt par vēlmi vājināt televīzijas saturu priekšvēlēšanu laikā, atzīst biznesa portāla «Nozare.lv» aptaujātie eksperti.

Mediju eksperte, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne norāda, ka notikumi LTV, visticamāk, liecina par kādām ļoti spēcīgām zemūdens strāvām, vēlmi izvairīties no skaidra redzējuma par televīzijas saturu pirms vēlēšanām un risku, ka pirmsvēlēšanu saturs būs vājš un neietekmīgs.

«Baidos, tā ir apzināta politika. Tai īsti nepiestāv ne žurnālista Kārļa Streipa visai dabiskās tiesības izteikt viedokli subjektīvā komentāru raidījumā, ne LTV raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadītāja Jāņa Dombura neapšaubāmi labās prasmes vadīt diskusijas ar politiķiem, kuru vājās vietas un pagātnes faktus viņš pārzina perfekti,» sacīja Rožukalne.

Komentējot ideju par konkursa organizēšanu par priekšvēlēšanu debatēm un piemērotāko vadītāju, Rožukalne norāda, ka to varētu darīt, taču patlaban tas jau ir novēlots pasākums.

«Es piekrītu - iespēja, ka Domburs varētu vadīt pirmsvēlēšanu diskusijas LTV, varētu radīt papildu satraukumu un svīšanu politiķu vidē. No otras puses - lai veicas atrast labāku vadītāju, nebūtu slikti likt blakus Domburam citus kolēģus, vien nevajadzētu kāpt uz pazīstamā grābekļa, pārvēršot nozīmīgās debates par apmācību laukumu kādam iesācējam, kura profesionālās problēmas savās interesēs perfekti izmantos labi sagatavoti politiķi,» atzina eksperte.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektore komunikācijas zinātnes doktorante Lolita Stašāne norāda, ka labs priekšvēlēšanu debašu vadītājs ir tāds, kurš pārzina «lauku», ir pietiekami pieredzējis un veiksmīgs televīzijas darbā, kas spēj un var nevis iet raidījuma dalībnieku, nenoliedzami, spēcīgu personību «pavadā», bet pats diktēt «spēles noteikumus», iekļaujoties laikā un padarot baudāmu katru raidījuma minūti.

«Ja Domburs neatbilst iepriekš minētajam, tad grūti iedomāties, kur gan šāds nenovērtējams talants slēpjas. Latvijā nav daudz televīzijas profesionāļu, kuru vadītās debates vai cita formāta raidījumus ar politiķu piedalīšanos varētu skatīties bez neērtuma sajūtas par to, ka psiholoģiski netiek galā ar tiešraidēm, nav pietiekoši erudīti vai gana labi sagatavojušies raidījumam,» pauda Stašāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu