Pasts aicinās atļaut atsevišķu sūtījumu saņemšanu, uzrādot autovadītāja apliecību (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Andrejs Baburovs/LETA

Latvijas Pasts (LP) līdz šīs nedēļas beigām iesniegs savu priekšlikumu Satiksmes ministrijai ar ierosinājumu iniciēt grozījumus Ministru kabineta noteikumos, paredzot, ka turpmāk ierakstītus un apdrošinātus pasta sūtījumus vērtībā līdz 150 eiro adresātam varēs izsniegt arī uz autovadītāja apliecības pamata, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

LP ar Satiksmes ministriju saskaņos risinājumu, kā arī pēc 1.aprīļa nodrošināt iepriekšminēto sūtījumu izsniegšanu uz autovadītāja apliecības pamata, neprasot no klientiem obligāti uzrādīt personu apliecinošus dokumentus – pasi vai personas apliecību.

Jau ziņots, ka no 1.aprīļa sūtījumus LP varēs izņemt, izmantojot tikai pasi vai identifikācijas karti. Autovadītāja apliecība turpmāk nebūs derīga.

LP šīs izmaiņas saista ar valdības pieņemtajiem noteikumiem, kurus pieņēma vasaras beigās. Iepriekš Ministru kabineta noteikumi paredzēja, ka pasta sūtījumus līdz 150 eiro iedzīvotāji varēja saņemt, ja tika uzrādīts jebkurš personu apliecinošs dokuments, vai jebkāds cits dokuments, kurā ir redzama īpašnieka fotogrāfija un personas kods.

«Tā kā valsts ir nodrošinājusi, ka ir ne tikai pase kā personu apliecinošs dokuments, bet arī personas apliecība, kas izskata ziņā un fiziski ir līdzvērtīga vadītāja apliecībai, tādi argumenti, ka nav ērti nest līdzi pasi, vairāk neiztur nekādu kritiku,» raidījumam atklāja LP Juridiskā departamenta direktore Anda Jansone.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu