Pašvaldība izsolē iegādājas Cara Pētera I namiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājas dome izsolē par vairāk nekā 60 000 latu iegādājusies maksātnespējīgā uzņēmuma «MIG Holdings» īpašumu Kungu ielā 24, kur atrodas Cara Pētera I namiņš, bijušā teātra «Mūris» ēka, kā arī nams, kur iekārtots folkloras centrs «Namīns», «Rietumu Radio» informēja Liepājas kultūras pārvaldes pārstāve Krista Kalnarāja. 

Viņa pastāstīja, ka nākamajā Liepājas domes sēdē deputātiem vēl jālemj par nekustamā īpašuma iegādi, apstiprinot izsoles rezultātu. Pašvaldību izsolē pārstāvēja pašvaldības SIA «Liepājas Latviešu biedrības nams» valdes locekles Vitas Hartmanes personā. 

Nekustamais īpašums, kas sastāv no viena zemesgabala 1913 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās apbūves - dzīvojamās ēkas, kafejnīcas, administratīvās ēkas, saimniecības ēkas un teātra ēkas Kungu ielā 24 -, tika nosolīts par 61 200 latu. Objekta sākumcena bija 18 000 latu, un to vēlējās iegādāties kopskaitā septiņi pretendenti. 

Kā atzina Kalnarāja, Liepājas kultūras pārvalde ir priecīga, ka vēsturiskās ēkas nonākušas pašvaldības īpašumā, taču par ēku tālāko izmantošanu neko nevarēja pateikt, norādot, ka par to lems deputāti, kuri pieņēma lēmumu piedalīties izsolē. 

Arī Latviešu biedrības nama direktore Vita Hartmane nekomentē plānus par ēku turpmāko izmantošanu. «Par to varēsim runāt pēc mēneša, kad būs apstiprināti izsoles rezultāti,» portālam «irliepāja» izteikusies Hartmane. 

Ēku kompleksā ir arī 17.gadsimtā būvētā guļšķautņu būve statņu karkasā, kurā savulaik atradās atraitnes Hoijeres viesnīca. Tā ir vienīgā šāda tipa būve, kas saglabājusies Liepājā. 1697.gadā šajā ēkā, gaidot kuģi uz Rietumeiropu, bija apmeties Krievijas cars Pēteris I. 

Vienā no kompleksa koka ēkām, kur pirms dažiem gadiem atradās aktierim Mārtiņam Vilsonam piederošā kafejnīca «Nāves ēnā», tagad darbojas folkloras centrs «Namīns». 

Kā informēja Kalnarāja, sākotnēji folkloras centrs par telpu izmantošanu «MIG Holdingam» maksājis aptuveni 700 latu īres maksu mēnesī, bet pēc tam īres cena esot samazināta. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu