Pašvaldība uzdos īpašniekiem sakārtot graustu Deglava ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien atbalstīja lēmumprojektu par Augusta Deglava ielas 41.nama piespiedu sakārtošanu.

Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē. 

Pašvaldība plāno uzdot ēkas īpašniekiem Vladimiram un Artjomam Demjanoviem nedēļas laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas noslēgt nama pirmā stāva logus un durvis, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu īpašumā. 

Mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas īpašniekiem būs jāiesniedz Rīgas pilsētas Būvvaldē iesniegums par būves nojaukšanas uzdevuma izsniegšanu. Ēkas nojaukšanas gadījumā nepieciešamā dokumentācija jāizstrādā un demontāžas darbi būs jāpabeidz četru mēnešu laikā. 

Ja noteiktajā termiņā uzdotie darbi netiks veikti, tos par saviem līdzekļiem veiks pašvaldība, kas izlietoto finansējumu vēlāk piedzīs no īpašniekiem. 

Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 4469 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas trīsstāvu dzīvojamā ēka. 

Ēku no Deglava ielas, pa kuru notiek intensīva transporta kustība, atdala gājēju ietve, pa kuru nav nodrošināta droša gājēju kustība. Netālu no ēkas atrodas sabiedriskā transporta pieturvieta, Rīgas Purvciema amatu skola un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola. 

Apsekojot ēku, Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti konstatēja, ka tās tehniskais stāvoklis ir būtiski pasliktinājies, vizuālais izskats bojā pilsētas ainavu, ēka nav noslēgta un ir brīvi pieejama. 

Ēka iekļauta apzināto cilvēku drošību un vidi degradējošo objektu sarakstā kā «A» kategorijas grausts. 

Kā ziņots, pēdējā laikā Rīgas pašvaldība aktivizējusi cīņu pret pilsētas graustiem un domē tiek skatīti daudzi lēmumprojekti par ēku piespiedu sakārtošanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu