Pauela un Simpsones pieķeršana dopingā ir vien aisberga redzamā daļa (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules sprinta izcilnieku Asafas Pauela un Šeronas Simpsones pieķeršana aizliegto vielu lietošanā ir vien Jamaikas dopinga problēmu aisberga redzamā daļa, uzskata Jamaikas Antidopinga komisijas (JADCO) vadības pārstāvis Pols Raits.

Šovasar pozitīvus dopinga rezultātus uzrādīja pasaules slavenie skrējēji Taisons Gejs no ASV, kā arī jamaikieši Pauels, Simpsone un Veronika Kempbela-Brauna.

«Rezultāti nav labi. Šīgada rezultāti vien ir kā rādīšana ar pirkstu uz lielu problēmu,» izteicies Raits, kura vadīto JADCO nesen kā apmeklējusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA). «Atcerieties, ka visus dopinga lietotājus, izņemot vienu, pieķēra tieši JADCO. Nepatīkamais ir tas, ka viņu pozitīvās analīzes fiksētas sacensību laikā.»

«Šķiet, ka mēs redzam tikai aisberga redzamo daļu,» piebildis Raits. «Noprotams, ka iepriekš sportisti jau mēnešiem uz priekšu zināja, kad viņiem tiks veiktas pārbaudes.»

Šajā nedēļā WADA veic konsultācijas ar JADCO par iedarbīgāku dopinga pārbaužu veikšanas kārtību. WADA publiski paudusi, ka divas valstis - Jamaika un Kenija - ar savā rīcībā esošajiem resursiem nespēj līdz galam izsekot sportistu gaitām.

Kā zināms, Pauels ir kādreizējais pasaules rekorda īpašnieks 100 metru sprintā, bet Simpsone ir olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece. Viņiem šovasar Jamaikas nacionālās atlases sacensību laikā tika konstatētas pozitīvas analīzes līdz ar trim citiem jamaikiešu sportistiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu