Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jamaikas sprinteri Asafa Pauels un Šerona Simpsone, kuri pieķerti dopinga lietošanā, rezultātus centušies uzlabot ar aizliegtās vielas oksilofrīna palīdzību.

Kā ziņots, sporta sabiedrību šokējošā notikumu pavērsienā svētdien apstiprinājās informācija, ka dopinga lietošanā ir pieķerti šīs sezonas līderis 100 metru sprintā un viens no planētas ātrākajiem skrējējiem Taisons Gejs no ASV, bijušais pasaules rekordists Pauels, kā arī olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece Simpsone.

Gejs, kuram pieder trīs labākie šīs sezonas 100 metru skrējieni pasaulē, jau svētdien paspēja atsaukt savu dalību gan no piektdien gaidāmā Dimanta līgas posma, gan no augustā Maskavā gaidāmā pasaules čempionāta.

Tuvākajā laikā tiks pārbaudītas Geja analīžu B proves, bet līdz tam viela, kuras lietošanā viņš ir pieķerts, netiek atklāta. Zināms, ka dopinga analīzes 30 gadus vecajam sportistam tika ņemtas ārpus sacensību kārtas.

30 gadus vecais Pauels un 28 gadus vecā Simpsone apstiprinājuši, ka pieķerti oksilofrīna lietošanā pagājušajā mēnesī notikušajās Jamaikas kvalifik'acijas sacensībās dalībai pasaules čempionātā.

Stimulants oksilofrīns darbojas līdzīgi kā efedrīns, lai arī tam ir atšķirīga ķīmiskā uzbūve. Abu vielu lietošanu sportistiem aizliegusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Gan Pauels, gan Simpsone nolieguši, ka būtu apzināti lietojuši aizliegtās vielas. Tikmēr Gejs izteicies, ka viņu ir pievīlusi kāda persona, arī uzsverot, ka apzināti dopingu viņš nav lietojis.

Tiek ziņots, ka Jamaikas kvalifik'acijas sacensībās pasaules čempionātam dopinga lietošanā pieķerti kopumā pieci sportisti, taču šī informācija vēl nav apstiprināta. Gan planētas ātrākā cilvēka Useina Bolta, gan pasaules čempiona 100 metru sprintā Johana Bleika pārstāvji uzsvēruši, ka šie sportisti aizliegto vielu lietošanā nav pieķerti.

Kā zināms, jūnijā dopinga lietošanā tika pieķerta izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kurai izmeklēšanas laikā piemērota pagaidu diskvalifikācija.

Šosezon 2007. gada pasaules čempions 100 un 200 metru distancēs Gejs 100 metrus veicis 9,75 sekundēs, kas ir visu laiku desmitas ātrākais skrējiens. Viņa personīgais rekords - 9,69 sekundes - padara viņu par visu laiku otru ātrāko sprinteri aiz Bolta, šo godu dalot ar vēl vienu Jamaikas sprinteri Bleiku.

Tikmēr Pauels šosezon 100 metrus spējis veikt 9,88 sekundēs, tomēr dalībai pasaules čempionātā viņš pie vietas netika.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu