Pauls par <i>Aishu</i>: notiekošais uz skatuves bija bezgaumīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Vai Aisha bija labākā, ko sūtīt uz «Eirovīziju»? - Uz šo jautājumu atbildes meklējis laikraksts «Diena», kam savu komentāru sniedzis Maestro Raimonds Pauls, kura viedoklī parasti visi ieklausās, gan Aishas aroda «māsa» Linda Leen ka arī netņemama «Eirovīzijas» Latvijas tiešraižu sastāvdaļa - Kārlis Streips.

Komponists Raimonds Pauls atzinis, ka šobrīd Latvijā talantu, kā arī labu dziedātāju, diemžēl neesot pārāk daudz. «Aishu atbalstīju Jaunā viļņa konkursā, tādēļ novēlu, lai veicas arī šoreiz. Tomēr viņas vokālajā priekšnesumā un intonāciju ziņā bija vairāki apšaubāmi momenti» sniegumu komentē Maestro. Nopietnas pārdomas Paulam esot raisījis to cilvēku darbs, kas strādājuši pie priekšnesuma kopējā vizuālā noformējuma. «Manuprāt, gan notiekošais uz skatuves, gan Aishas tērps un frizūra bija bezgaumīgi. Iepriekš ierakstos esmu redzējis elegantāku tērpa variantu. Tāpat nesaprotu, kāpēc uz skatuves tiek mazgāta veļa?»

Kārlis Streips atzīst, ka Aisha esot atraktīva, ugunīga dziedātāja. «Ja zvaigznes uzsmaidīs un vējš pūtīs no pareizās puses, tad veiksies. Pēdējā laikā esmu kļuvis par viņas fanu, tādēļ domāju, ka būs labi». Streips pieļaujot, ka skatītāji uzskatījuši, ka pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem, šoreiz pienākusi Aishas kārta. «Dziedātājai pirmo reizi mūžā būs iespēja uzstāties tik milzīgas auditorijas priekšā. Aishai jāpiestrādā pie angļu valodas kvalitātes, tas ir viņas mīnuss. No citiem priekšnesumiem man patika Lauris Reiniks, grupa «PeR» un Ivo Grīsniņš–Grīslis. Ar «Eirovīziju» diemžēl ir kā ar bitēm, nekad neko nevar zināt, bet prieks, ka Latvija piedalās» «Dienai» stāsta Streips.

Linda Leen uzskata, ka Aishas izvēlētās dziesmas saturs esot vērā ņemams, teksts neesot banāls, vienīgi viņa nezinot, vai šī dziesma ar pirmo reizi var aizraut daudzus klausītājus. «Ja mērķis ir uzvarēt, tad mani nepārliecināja, ka Aishas priekšnesums uzvarēs. Manuprāt, priekšnesums tomēr jāpārskata» stāsta Linda. Dziesmas teksts esot dziļāks, nekā tas tiekot atainots. «Šaubos, vai meitenes ar mazgājamām bļodām ir tas, ar ko jāasociē Latvija. Mākslinieciskais noformējums ir ne visai veiksmīgs. Aishas priekšnesums būs labs, bet ne izcils, tādēļ varētu neiekļūt arī finālā. Ja būtu jāizvēlas man, es uz Oslo sūtītu Ivo Grīsniņu-Grīsli» atklāj Linda Leen.

Muzikoloģei Daigai Mazvērsītei, vērojot nacionālās atlases konkursus, radies priekšstats, ka uz «Eirovīziju» tiek sūtīta nevis dziesma, bet konkrēta personība. Viņai simpatizējusi grupa «Konike» un kā nodziedājis Edijs Šnipke. Izdomātā valoda un izpildījums bijis neparasts.

Mūzikas žurnālists Jegors Jerohomovičs atzīmē faktu, ka divas augstākās vietas ieņēmuši bijušie «fabrikanti», kuri pievērsušies «eksistenciāliem jautājumiem» par dzīves jēgu, Dievu, reliģiju, brīvību. «Lielāku iespaidu uz Eiropas skatītājiem, iespējams, atstātu Dona ritmiski iedarbīgākais priekšnesums,» atzīst Jerohomovičs. Viņš uzskata, ka Aishas veiksme Oslo esot atkarīga no tā, vai skatītāji būs gana erudīti, lai «nolasītu» šā trīs minūšu uzveduma koncepciju.

Aishas priekšnesums:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu