Pauž aizdomas par mahinācijām ar Rīgas pašvaldības dzīvokļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes «Vienotības» frakcija ieguvusi pierādījumus, kas liecina, ka Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» apsaimniekotajās mājās notikušas mahinācijas ar dzīvokļiem.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja frakcijā, pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» apsaimniekotajās mājās vairāki pašvaldības dzīvokļi izslēgti no dzīvokļu reģistra. Oficiāli papīros šie dzīvokļi neeksistē, bet reāli dzīvē tajos dzīvo nezināmas personas, bet komunālos maksājumus par šiem dzīvokļiem apmaksā pārējie mājas iedzīvotāji.

«Mums ir zināms, ka šāda situācija ir vairākās pašvaldības mājās,» norāda domnieks Olafs Pulks (V).

Deputāts Valdis Gavars (V) konstatējis, ka kādā mājā Rīgā, no sarakstiem mistiskā kārtā pazuduši četri dzīvokļi. Dokumentos uzrādīts, ka šīs divstāvu mājas koridoru platība ir 258 kvadrātmetri (m2), kas ir vairāk nekā 40% no mājas kopējās platības, bet inventarizācijas plānā koridora platība ir tiki 173,9 m2.

«Pat vispieticīgākie aprēķini rāda, ka šajā mājā ar malkas apkuri, vidēji mēnesī komunālajos maksājumos rīdzinieki pārmaksā 70 latus,» norāda Gavars.

Šāda pašvaldības dzīvokļu norakstīšana nevar būt notikusi bez vairāku pašvaldības darbinieku ziņas, iespējams, iesaistīti pat augsta līmeņa vadītāji. «Rīgas namu pārvaldnieks» strādā jau vairāk nekā gadu, bija tikai loģiski, ja būtu veikta pašvaldības dzīvokļu inventarizācija,» – tā Gavars.

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums, kas stājies spēkā 2010.gada 1.janvārī, nosaka obligāti veicamās darbības dzīvojamās mājas pārvaldīšanā, tajā skaitā «mājas lietu» vešanu. Ja likums būtu ievērots un mājām būtu izveidotas «mājas lietas», tad fiktīvie darījumi tiktu atklāti.

Pulks norāda, ka apvienotās Rīgas namu pārvaldes un izveidotais «mega pārvaldnieks» ir «Saskaņas centrs» rūpals un atrodas tiešā Rīgas mēra Nila Ušakova pārraudzībā.

«Lūgsim domes vadību veikt pašvaldības dzīvokļu inventarizāciju, lai novērstu iespējamās nelikumības. Nav pilnīgi nekāda attaisnojama kādēļ dažiem rīdziniekiem būtu jāpārmaksā kaut santīms un jāuztur mantkārīgi ierēdņi,» norāda «Vienotības» deputāti.

«Vienotības» deputāti nosūtījuši visu informāciju Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot izvērtēt situāciju un sodīt vainīgās personas par nolaidību un pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu