Nepieciešams:
500 g liellopu gaļas ar kauliem
5 olas
200 g spinātu
200 g nātru
2 sīpoli
2 burkāni
3 kartupeļi
1 citrons
lociņi, dilles
pipari
sāls
skābs krējums
Pagatavošana:
Gaļu aplej ar ūdeni noputo, pieliek veselus sīpolus, piparus un vāra gatavu. Spinātus un nātres aplej ar karstu ūdeni, patur, tad ūdeni nolej, tad vēlreiz uzlej karstu ūdeni. Zaļumiem nolej ūdeni, sagriež.
Gaļas buljonam pieliek rīvētus burkānus, salmiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, vāra gatavus. Kad kartupeļi mīksti, zupai pieliek sagrieztas olas, gabaliņos sagrieztu gaļu, zaļumus, smalki sagrieztus sīpollokus un dilles, citrona sulu. Pasniedz ar skābu krējumu.
Pavasara zaļumu zupa
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.