Pāvests pārsteidz pasauli, publicējot bezprecedenta vēstuli (312)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ateisti spēj pieņemt morālus lēmumus tieši tāpat kā reliģiozi cilvēki, bezprecedenta vēstulē, kas trešdien publicēta Itālijas kreisās ievirzes laikrakstā «La Repubblica», apliecinājis pāvests Francisks.

«Dieva žēlastībai nav robežu, ja mēs vēršamies pie viņa ar patiesu un nožēlas pilnu sirdi.»

«Šis jautājums cilvēkiem, kas netic Dievam, ir klausīšanās savā sirdsapziņā. Arī tiem, kam nav ticības, grēks var tikt pastrādāts pret sirdsapziņu.»

«Klausīšanās tajā un paklausīšana tai nozīmē pieņemt lēmumu par to, kas ir labs un ļauns.»

Vēstule bija pāvesta atbilde uz jautājumiem, kurus jūlijā un augustā laikrakstā bija publicējis tā dibinātājs Eudžēnio Skalfāri, kurš pats atzinis, ka netic Dievam.

Svētīšanas ceremonijā Vatikāna Svētā Pētera laukumā maijā Francisks sacīja, ka neticīgie var tikt glābti tieši tāpat kā katoļi. Vatikāna preses pārstāvis drīz vien nāca klajā ar skaidrojumu, ka cilvēks, kurš noliedz katoļu baznīcu, «nevar tikt glābts».

«Tas Kungs ir izpircis mūs visus, mūs visus ar Kristus asinīm. Mūs visus, nevis tikai katoļus. Visus! «Tēvs, ateistus?» Pat ateistus. Visus,» uzrunā maijā sacīja pāvests.

«Mums vienam otru ir jāsatiek, darot labu. «Bet es neticu, tēvs. Es esmu ateists!» Bet dari labu - mēs viens otru satiksim tur,» viņš sacīja.

Komentāri (312)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu