Pāvilostā arī ar trešo reizi neizdodas izsolīt peldošo piestātni (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pāvilostā arī trešajā reizē nav izdevies pārdot izsolē peldošo pontonu piestātni «PM-6M», kas atrodas Pāvilostā, Sakas upes kreisajā krastā, ostas teritorijas akvatorijā, blakus Ostmalas ielai.

Trešajai izsolei, kas bija paredzēta šodien, nebija pieteicies neviens pretendents, aģentūru LETA informēja Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons («Mēs savam novadam»).

Izsole nenotika, lai gan divi interesenti esot bijuši. Viens no interesentiem bijis metāllūžņu uzpircējs, kuram acīmredzot izsoles nosacītā cena šķitusi pārāk augsta. «Mēs tomēr esam ieinteresēti pārdot piestātni kā mantu, nevis kā lūžņus,» jau iepriekš atzina Kristapsons. Otrs interesents bijis kāds, kura darbība esot tieši saistīta ar pontoniem, taču viņš par izsoli uzzinājis tikai vakar un šodien neatrodas Latvijā, līdz ar to nav varējis piedalīties izsolē. Tas, vai tiks izsludināta vēl kāda atkārtota izsole, pašlaik neesot zināms, - lēmums būs jāpieņem Pāvilostas novada domei.

Peldošās piestātnes kopējais garums bez uzbrauktuves ir 108,8 metri. Īpašuma nosacītā cena ir 60 250 eiro. Otrās izsoles nosacītā cena bija 80 250 eiro.

Kā ziņots, bijušā padomju armijas peldošā ostas piestātne jau piecus gadus vairs netiek izmantota. Pēc padomju armijas aiziešanas pagājušā gadsimta 90.gados piestātne vēl tikusi izmantota apaļkoku pārkraušanai, bet vēlāk pie tās reti, piecas līdz septiņas reizes gadā, pietauvojušies zvejas kuģi. Pašlaik ostas pārvalde vairs neredz piestātnei lietojumu, turklāt tā ir sākusi traucēt trīs uzņēmumu plānu īstenošanu par laivu un jahtu ziemošanas parka izveidi, koka laivu un stiklaplasta laivu ražotņu būvniecību un jahtu piestātnes un slipa izveidi. Šo iemeslu dēļ peldošo piestātni tika nolemts pārdot izsolē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu