Pāvilostā gaisa temperatūra šodien sasniegusi 17,8 grādus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā šodien reģistrēti lieli gaisa temperatūras kontrasti, jo augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Pāvilostā, kur gaiss iesilis līdz plus 17,8 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt zemākā gaisa temperatūra bija Kolkā - plus 4,5 grādi, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Pēcpusdienā Liepājā gaisa temperatūra bija plus 17,6 grādi, Jelgavā - plus 17,1 grāds, Skrīveros - plus 16,9 grādi, bet Rīgā šodien plkst.15 gaisa temperatūra bija plus 16,6 grādi.

Salīdzinoši zema gaisa temperatūra šodien bijusi arī Mērsragā, kur tā sasniedza plus 12,9 grādus.

Kā skaidroja sinoptiķi, gaisa temperatūras kontrasts skaidrojams ar vēju. Šodien pūš dienvidaustrumu vējš, kas vairāk nāk no līča puses, kur vēl aizvien ir auksts ūdens un arī ledus, tādēļ Kolkā šodien bijusi tik zema gaisa temperatūra.

Savukārt šonakt gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un teritorijas lielākajā daļā ievērojamu nokrišņu nebūs. Naktī pūtīs mēreni stiprs dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas centrālajos un austrumu rajonos brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 3 līdz plus 8 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu