Pāžes secinājums pēc reidiem: situācija ir bēdīga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Trešdien speciālo reidu laikā Rīgā un Rīgas reģionā policija veica preventīvo darbu ar 690 gājējiem un velobraucējiem, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot gan sevi, gan citus.

Valsts policijas pārstāve Lita Juberte portālu «Apollo» informēja, ka pavisam kopā šiem satiksmes dalībniekiem trešdien par dažādiem noteikumu pārkāpumiem sastādīti 23 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes Metodiskās vadības nodaļas priekšnieks Andris Pāže norāda, ka »šie reidi netika organizēti ar mērķi sodīt vai iebiedēt. Ikdienā redzam, ka daudzi gājēji un velobraucēji neievēro ceļu satiksmes noteikumus, rīkojas pārgalvīgi un nenovērtē iespējamos riskus. Ar šiem ceļu satiksmes dalībniekiem ir jāveic preventīvs darbs - jārunā, jāskaidro. Tikai atkārtotu pārkāpumu vai īpaši rupjas un neiecietīgas attieksmes gadījumos stādījām protokolus».

Trešdien reidi notika gan Rīgas centrā, gan ārpus tā. Policija darbu sāka jau agrā rīta stundā, pārbaudot, kā gājēji un velobraucēji ievēro noteikumus pašā Rīgas centrā – uz gājēju pārejām t/c «Origo» tuvumā, kur ir intensīva dažādu satiksmes dalībnieku plūsma.

Pēcpusdienā policija devās vairākos virzienos – uz Jūrmalas šoseju, Dzelzavas ielu, tirdzniecības centru «Alfa» un «Olimpia» apkārtni. Šīs vietas tika izvēlētas, jo tajās vienuviet ir intensīva gājēju, velobraucēju un automašīnu satiksme. Līdzās atrodas gan brauktuves, gan veloceliņi, gan gājēju pārejas un visiem satiksmes dalībniekiem jāzina un jāievēro savi noteikumi un jābūt tolerantiem vienam pret otru, lai izvairītos negadījumu situācijām.

Vērtējot vakardienas reidus Pāže atzīst, ka situācija nav laba, bet nav arī ļoti slikta. Tā drīzāk ir bēdīga.

«Viens ir skaidrs – šādi reidi noteikti ir jāturpina gan vispār, gan konkrētajās vietās, jo daudz ir vieglprātīgu satiksmes dalībnieku, kas rīkojas spontāni un nedomā par sekām. Lielākās problēmas ir ar vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri neredz jēgu noteikumiem un turpina šķērsot brauktuvi tā, kā ir viņiem ērtāk un ātrāk,» sacījis Pāže.

Tāpat VP aicina visus atkārtot ceļu satiksmes noteikumus, jo pēc vakardienas reidiem policija ir vēl vairāk pārliecinājusies, ka mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki tos nereti nezina vai neievēro.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos velosipēdistiem un mopēdistiem par dažādiem pārkāpumiem sastādīti 5245 administratīvā pārkāpuma protokoli jeb par 95 vairāk kā 2011.gada pirmajā pusgadā. Arī gājējiem sastādīto protokolu skaits ir pieaudzis - šogad sastādīti 19332 protokoli, pērn – 18011.

Kā ziņots iepriekš, šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis cietušo un bojā gājušo cilvēku skaits. To starpā ir arī mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki - gājēji un velosipēdisti, kas nereti neievēro noteikumus, tāpēc policija šo ceļu satiksmes dalībnieku kontrolei arī turpmāk pievērsīs vēl lielāku uzmanību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu