Paziņo «xRace piedzīvojumu sacensību» seriāla 2011.gada sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijā populārāko piedzīvojumu sacensību xRace 2011.gada sezonas pirmais posms norisināsies Bauskā dienu pirms Darba svētkiem 30.aprīlī. Pavisam 2011.gada sezonā kopā būs pieci seriāla posmi, kas norisināsies Bauskā, Cēsīs, Dobelē, Rīgā un Siguldā.

Piedzīvojumu sacensības xRace 2010.gada sezonā pierādīja to, ka Latvijā cilvēki interesējas par aktīvu brīvā laikā pavadīšanu dabā, ko apliecināja veiksmīgo xRace piedzīvojumu sacensību 5 posmu norise un kuros kopumā piedalījās gandrīz tūkstotis dalībnieku. Progress bija ievērojams, jo xRace pirmajā posmā piedalījās 83 komandas, bet sezonas noslēguma posmā - Valmierā  piedalījās 143 komandas. Tas norāda, ka visa gada garumā organizatori ir noturējuši solīto kvalitāti un snieguši pozitīvas emocijas saviem dalībniekiem. Prieku rada tas, ka sacensībā piedalās gan Latvijā spēcīgākie profesionāli sportisti, orientieristi, gan dažādu Latvijas banku, uzņēmumu un organizāciju komandas, kā arī daudzi pavisam jauni aktīvisti, ģimenes un sieviešu komandas, kas pirms tam par orientēšanos un piedzīvojumu sacensībām bija dzirdējuši tikai TV vai lasījuši presē.

«Plānojam 2011.gadā iepriecināt gan savus esošos dalībniekus, gan sagaidām jaunus. Sacensību formāts ir pierādījis to, ka piedalīties sacensībās, veikt distanci un beigās gūt gandarījumu var jebkurš. Lai pārsteigtu savus dalībniekus un dažādotu aktivitātes posmos, plānojam ka 2. sezonā kāds no posmiem notiks arī pa nakti. Plānoti arī papildus atsevišķi posmi ar citu formātu un sacensību ilgumu/distanču garumu, bet par to un citiem jaunumiem mēs informēsim sacensību mājas lapā xrace.lv», tā sacensību organizatori.

Sacensību mērķauditoriju var iedalīt divās klasēs – sporta un tautas. Sporta klase, kur dalībnieku pavadītais ilgums trasē ir no 6h, paredzēta pieredzējušiem sportistiem un profesionāļiem, kuri vēlas pamēģināt savus spēkus citos sporta veidos un pārbaudīt savu izturību. Savukārt piedzīvojumu un vēl nebijušu izjūtu meklētājiem – ģimenēm, draugiem, kolēģiem un vienkārši dabas draugiem, kuri vēlas aizraujoši pavadīt brīvdienas, ir plānota tautas klase, kur pavadītais laiks distancē ir no 4h. xRace piedzīvojumu sacensību 2.sezona atšķirsies ar vēl vienu papildu klasi – Biznesa klasi – kurā, par atsevišķu balvu savā starpā cīnīsies Latvijas uzņēmumi, bankas un citas organizācijas.

Šo sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, laivošana, prāta uzdevumi un arī citi aizraujoši un pat nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Būtiskākā atšķirība no citām Latvijā organizētajām sacensībām ir tā, ka xRace ir vienas dienas piedzīvojumu sacensības, kas nozīmē, ka komandu pavadītais laiks trasē ir no 4 līdz 10 stundām. Komandām ir iespēja izvēlēties klasi un grupu atbilstoši sagatavotības līmenim un mērķim. Sacensības ir ļoti dinamiskas, tā ir iespēja sacensties plecu pie pleca ar citām komandām, jo sacensību formāts nodrošina lielu dalībnieku skaitu. Sacensībām nepieciešamais ekipējums ir minimāls – kompass, velosipēds un velo ķivere. 

xRace piedzīvojumu sacensību 2011.gada sezona norisināsies piecos posmos: pirmais posms Bauskā notiks 30.aprīlī, Cēsīs – 11.jūnijā, Dobelē – 9.jūlijā, Rīgā – 20.augustā un Siguldā – 17.septembrī, kur notiks sacensību noslēgums un kopvērtējuma apbalvošana.

xRace piedzīvojumu sacensību pirmās sezonas kopvērtējuma uzvarētāji bija komanda «StudijaBambino.lv» (Kaspars Zvirgzdiņš, Ilze Bērtule, Jānis Balodis), kas godam nopelnīja dāvanu karti 1000 latu vērtībā. Otrajā vietā ierindojās «Līksna V» (Artūrs Grīnbergs, Uvis Soika, Arturs Skroderis), bet trešo vietu ieguva «Vitamax Racing Team» (Valts Ābols, Imants Vēliņš, Aigars Eriņš). 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu