Paziņots Latvijas handbola izlases jaunais galvenais treneris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Latvijas vīriešu handbola izlases galveno treneri šodien Latvijas Handbola federācijas (LHF) padome apstiprināja Austrijā strādājošo Uģi Vikštrēmu, kuram palīdzēs Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Ivars Serafimovičs un Norvēģijas handbola speciālists Valērijs Putāns, kurš būs galvenā trenera konsultants, aģentūru LETA informēja LHF.

Pirms tam marta izskaņā no amata tika atbrīvots līdzšinējais izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis un viņa palīgs Dmitrijs Bražņikovs.

44 gadus vecais Vikštrēms šobrīd strādā par treneri Švacas «Sparkasse Handball Tirol» kluba sistēmā Austrijā, kur ir U-20 komandas galvenais treneris un vīriešu komandas otrais treneris. Kādreizējais saspēles vadītājs divos kvalifikācijas turnīros spēlēja Latvijas izlasē, bet sešus gadus pārstāvēja Austrijas izlasi.

Trenera Andra Ulāna vadībā viņš absolvējis Murjāņu Sporta ģimnāziju un pēc tam spēlēja «Celtnieks» meistarkomandā.

«Ļoti liels gods un pienākums trenēt Latvijas izlasi,» Vikštrēmu citē LHF. «Gribu atkal pacelt Latvijas handbola vārdu pasaulē. Jau tuvākajā laikā tikšos ar Labanovski, kā arī par plāniem jārunā ar izlases direktoru Renāru Līci. Latvijas spēlētāji vēl jāiepazīst, plānoju ar katru personīgi sazvanīties un izrunāties.»

Uz Austriju Vikštrēms devās 1993. gada augustā, kur kopā ar Lincas komandu kļuvis par vairākkārtēju Austrijas čempionu un kausa ieguvēju. Handbolista karjerai viņš punktu pielika 38 gadu vecumā, kad jau divus gadus bija spēlējošais treneris Austrijas otrajā līgā. Trīs gadu laikā speciālists ieguva augstāko Austrijas trenera licenci.

Tikmēr kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs Serafimovičs strādā pa handbola treneri Murjāņu Sporta ģimnāzijā un šobrīd ir Latvijas 1998. gadā dzimušo zēnu izlases galvenais treneris. Viņš ir vairākkārtējs Latvijas čempions, kurš pirms atgriešanās dzimtenē spēlēja Vācijā.

Savukārt Putāns ir viens no kvalificētākajiem treneriem sieviešu handbola lielvalstī Norvēģijā. Viņa vadībā «Byasen» komanda divas reizes kļuvusi par valsts čempionēm, savukārt ar Norvēģijas sieviešu junioru izlasi izcīnītas zelta medaļas 2009. gada Eiropas čempionātā un 2010. gada pasaules čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās, trešās, kārtas mačos spēkosies vienā grupā ar Slovākiju, Zviedriju un Slovēniju. Spēles notiks šīgada oktobrī un novembrī, kā arī 2015. gada aprīlī un jūnijā.

Komandas tika ielozētas septiņās apakšgrupās, no kurām katras divas spēcīgākās vienības un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūs finālturnīrā Polijā. Tajā piedalīsies 16 komandas, starp kurām vietu garantējusi tikai laukuma saimniece Polija.

Latvijas valstsvienība 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar divām uzvarām izcīnīja trešo vietu - uzvarām rudenī pār Portugāli un Igauniju sekoja četri zaudējumi pret Bosniju un Hercegovinu, Portugāli un Igauniju. Savukārt 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās Latvijas izlase izcīnīja trīs punktus, finišējot savā apakšgrupā ceturtajā vietā aiz Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu