Pazudis par 80 000 eiro izkrāpšanu apsūdzētais viltus dziednieks (98)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien nevarēja izskatīt krimināllietu, kurā par vairāk nekā 80 000 eiro (56 000 latu) izkrāpšanu no kāda Krievijas pilsoņa apsūdzēts 1984.gadā dzimušais viltus dziednieks un maģijas pazinējs Valdis Vilcāns.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, apsūdzētais ir pazudis un izsludināts meklēšanā, tāpēc arī lietā tiesvedība apturēta. Nākamās tiesas sēdes datums tiks nozīmēts vien pēc tam, kad Vilcāns atradīsies.

Saskaņā ar datiem Tiesu informatīvajā sistēmā prokuratūra Vilcānam cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas un 253.2 panta 1.daļas - attiecīgi par krāpšanu lielā apmērā un par gada laikā atkārtoti izdarītu narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt.

Par KL 177.panta 3.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt KL 253.2 panta 1.daļā paredzētā sankcija ir īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

2011.gada nogalē Valsts policija paziņoja, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem izdevies aizturēt viltus dziednieku un maģijas pazinēju, kurš gandrīz divu gadu laikā no kāda Krievijas pilsoņa izkrāpis vairāk nekā 80 000 eiro.

Policijā izmeklēšana tika sākta pēc iesnieguma saņemšanas no Krievijas pilsoņa par to, ka viņam izkrāpta nauda 83 940 eiro apmērā. Cietušais informēja, ka samaksājis par rokrakstā rakstītiem retiem, autentiskiem folkloras un etnogrāfijas darbiem, taču tā vietā saņēmis viltojumus.

Aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu policija aizturēja Vilcānu, kurš, uzdodoties par dziednieku un maģijas pazinēju, piedāvāja savus pakalpojumus, ievietojot internetā šāda rakstura sludinājumus: «Melnā maģija. Piebūrums. Vēlamā partnera piesaiste. Aizsardzība pret neuzticību. Ienaidnieku sodīšana. Lāsts. Palīdzība biznesa jautājumos. Zelta rituāls uz naudu. Konfidenciāli. almansuros@gmail.com.»

Turpinot operatīvās darbības, tika noskaidrots, ka vīrietim nav ne atbilstošas izglītības, ne sertifikāta, kā arī viņš nav iekļauts dziednieku sarakstos, kuriem ir tiesības veikt šāda veida darbības. Izmeklētāji pieļāva, ka jau pieminētais Krievijas pilsonis nav vienīgais viltus dziednieka upuris.

Par to, vai Vilcāns ir atzīstams par vainīgu viņam celtajās apsūdzībās, būs jāspriež tiesai.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu