PČ posmā Ķegumā pieteikušās 48 blakusvāģu ekipāžas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamajā nedēļas nogalē – 10. un 11. augustā Ķegumā jau 18. gadu pulcēsies labākās pasaules blakusvāģu ekipāžas, lai cīnītos par Latvijas «Grand Prix» ieskaites punktiem, «Apollo» pastāstīja LaMSF krosa komisijas preses sekretāre Zane Cinglere.

Pašlaik pirmajā desmitniekā ir seši latvieši – brāļi Jānis un Lauris Daideri, M.Rupeiks/H.Kurpnieks, kā arī divi latviešu kantētāji – K.Stupelis un E.Mucenieks. Latvijas «Grand Prix» startam ir pieteikušās 48 ekipāžas, kas sestdien radīs īpašu spriedzi kvalifikācijas braucienos, jo finālā iekļūst tikai 30.

Blakusvāģu klasē esam jau pieraduši, ka tradicionāli Latvijas ekipāžas daudzu gadu garumā piedalās cīņā par vietu uz pjedestāla, un izņēmums noteikti nebūs arī šis gads. Brāļi - Jānis un Lauris Daideri, kas pašlaik Pasaules čempionāta kopvērtējuma tabulā atrodas augstajā otrajā vietā un ir izcīnījuši Vācijas čempionu titulu šajā sezonā, viennozīmīgi būs vieni no pretendentiem uz Latvijas Lielo Balvu. Par vietu uz goda pjedestāla, protams, cīnīsies arī otra Latvijas vadošā ekipāža – M.Rupeiks un H.Kurpnieks, taču jāatzīmē arī tas, ka pēdējos gados Latvija ir kļuvusi par blakusvāģu ekipāžu līdzbraucēju eksportētājvalsti, kur arī citi latvieši – K.Stupelis un E.Mucenieks, kantējot citu valstu pilotētiem blakusvāģiem, centīsies iekļūt labāko trijniekā. Latvijas līdzjutējiem līdz nākmajai nedēļas nogalei būs javingrina balsis, visām šīm ekipāžām būs nepieciešams Latvijas fanu atbalsts trasē, jo latvieši uz goda pjedestala Ķegumā noteikti būs, tikai jautājums – kādā sastāvā?

Paralēli Pasaules čempionātam blakusvāģu krosā norisināsies arī Eiropas čempionāts Kvadriem, kuru arī ir pamats sagaidīt ar optimismu, ka uz goda pjedestāla Latvijā beidzot stāvēs kāds no Latvijas sportistiem. Lai arī pašlaik kopvērtējumā uz doto brīdi K.Bole juniors ir 10. vietā, bet E.Meņģelis – 12. vietā, mūsu sportistiem potenciāls ir krietni augstāks tādēļ, ka šie abi sportisti nav piedalījušies visos čempionāta posmos. E.Meņģelim gan Vācijā, gan Nīderlandē Eiropas čempionāta sacensību posmos vienā no braucieniem ir izdevies finišēt trešajā pozīcijā.

Lai skatītājiem nodrošinātu arī piesātinātu sestdienas vakaru, nemainot tradīcijas visu šo gadu garumā, pēc kvalifikācijas braucieniem motokrosā, «Zelta Zirgā» sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju norisināsies tradicionālais minifutbola zibensturnīrs. Turnīrā varēs piedalīties visi, izņemot Latvijas 1.līgas un virslīgas futbolistus, bet sestdienas vakara turpinājumā pēcc futbola turnīra notiks tradicionālā Zelta Zirga nakts balle ar DJ un dzīvo mūziku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu