PCTVL pārtop par Latvijas Krievu savienību (125)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) kongresā šodien apstiprināts partijas jaunais nosaukums - Latvijas Krievu savienība.

Par nosaukuma maiņu balsoja 60 kongresa delegāti no aptuveni 90 klātesošajiem. Daudz mazāku atbalstu saņēma divi citi iespējamie partijas nosaukuma varianti - «Krievu izvēle» un «Tautas izvēle».

Kā norādīts kongresa lēmumā par nosaukuma maiņu, PCTVL ir «cilvēciskais un organizatoriskais potenciāls», kas ir pietiekams cīņai par varu un sabiedrības attīstības ietekmēšanu. Tomēr potenciālo vēlētāju lielākajā daļā partijas nosaukums saistās ar pēdējo gadu neveiksmīgajām kampaņām.

Lēmumā uzsvērts, ka viens no partijas galvenajiem virzieniem vienmēr ir bijusi «krievu lingvistiskā mazākuma interešu aizstāvība».

Partijas pārstāvji apgalvo, ka Latvijas krievu vēlētāju vidū ir pieprasīta partija, kura ne tikai pēc darbības satura, bet arī pēc nosaukuma atbilst krieviski runājošo un krievu kultūrai piederošo cerībām.

Delegāti, kas iebilda pret jauno nosaukumu, savu viedokli pamatoja ar diviem argumentiem - tādu nosaukumu jau esot reģistrējusi Latvijas Krievu kopiena, kā arī izskanēja viedokļi, ka partijas jaunais nosaukums būtu pretrunā ar partijas pašreizējās vadības nacionālo sastāvu.

Partijas birojam uzdots divu nedēļu laikā iesniegt dokumentus Uzņēmumu reģistrā partijas nosaukuma maiņai, kā arī informēt sabiedrību par nosaukuma maiņu.

Kongress šodien arī nolēma, ka jāpabeidz darbs pie izdevuma «PCTVL vēsture» un jāprezentē grāmata līdz šā gada aprīlim.

Komentāri (125)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu