Pēc 40 gadu meklēšanas atrod nozagtu auto (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Garret Voight, CC BY-NC 2.0

Šī gada janvārī Detroitas policija vienā no kravas konteineriem atradusi 1965.gada «Volkswagen Beetle», kurš atrodas meklēšanā kopš 1974.gada. Pagaidām vēl nav izdevies sazināties ar īsto mašīnas īpašnieku, vēsta ārvalstu mediji. 

Muita, veicot pārbaudi uz ārzemēm sūtīšanai paredzētajos konteineros, pārbaudīja ne reizi vien pārkrāsoto automobili. Noskaidrojuši, ka sūtīšanai uz Somiju paredzētais auto ir piederējis kādam Tenesijas štata iedzīvotājam, kurš, būdams vēl students, nopircis šo «vabolīti». Tāpat tika noskaidrots, ka jaunais baltā «Volkswagen» īpašnieks, mašīnu iegādājies legāli, un neko pat nav nojautis par sava auto kriminālo vēsturi. Nopērkot veco automobili, kuram ir nepieciešama atjaunošana, tas tika ievietots konteinerī sūtīšanai uz Somiju.

Kā vēsta laikraksts «Huffington Post», policijai problēmas sagādā «Volkswagen» atgriešana tās īstajam saimniekam – to pagaidām nav iespējams izdarīt. Noksvilas policijas pārstāvis skaidroja, ka īstā «Vabolītes» saimnieka meklējumi nav sekmīgi. Viņš jau sen ir pārcēlies, tāpat arī viņa norādītie telefona numuri ir nederīgi.

2006.gadā bija līdzīgs gadījums, kad Kalifornijas iedzīvotājam tika atgriezta viņa 1968.gada izlaiduma «Corvette», kura bija nozagta 37 gadus iepriekš. Alans Posters, kurš nopirka savu mašīnu 1968.gada novembrī par 6 tūkstošiem dolāru, brauca ar savu auto tikai trīs mēnešus, pēc tam mašīna tika nozagta. Tā kā auto īpašnieks nebija paspējis apdrošināt savu auto, viņš ļoti pārdzīvoja par mašīnas zaudējumu.

Gandrīz pēc 40 gadiem Kalifornijā esošajā Longbīčas ostā, apskatot konteinerus, tika secināts, ka sūtīšanai uz Šveici paredzētajā konteinerī atrodas zagtais automobilis. Pārbaudot mašīnu datubāzē, tika noskaidrots, ka tā vēl joprojām skaitās kā zagta. Taču «Corvette» nozagšanas lietā neviens netika aizturēts – ne pārdevējs, ne pircējs nezināja par mašīnas pagātni.

Savukārt 2012.gadā amerikāņu auto entuziasts, kura «Austin Healy» automobilis tika nozagts 1970.gadā, pārsteigts ieraudzīja savu mašīnu interneta veikalā «eBay». Roberta Rasela automobilis tika nozagts no viņa mājas garāžas Filadelfijā, taču pēc 42 gadiem automobilis tika atrasts vienā no Losandželosas garāžām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu