Pēc apšaudes krītas «Tumšais bruņinieks atgriežas» apmeklētāju skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Filmas «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas») kases ieņēmumi pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē ASV bijuši ievērojami, taču zemāki, nekā sākotnēji prognozēts, jo piektdien notikusī šaušana daudziem faniem likusi palikt mājās.

Kā ziņots, bruņots cilvēks gāzmaskā un bruņuvestē Auroras pilsētā ASV Kolorādo pavalstī piektdien «Tumšais bruņinieks atgriežas» pirmizrādes laikā atklāja uguni uz skatītājiem pārpildītā kinoteātrī, nogalinot vismaz 12 cilvēkus un vēl 38 ievainojot.

Godājot apšaudē bojāgājušos, netika sniegti oficiāli dati par ieņēmumiem no filmas.

Taču saskaņā ar studijas darbinieku rīcībā esošo informāciju filmas kases ieņēmumi pirmajā nedēļas nogalē ASV un Kanādā sasniedza 162 miljonus dolāru (92,8 miljonus latu), kaut arī sestdien tika prognozēts, ka tā nopelnīs 173 miljonus dolāru (99,1 miljonus latu).

Pirms apšaudes filmas kases ieņēmumi pirmajā nedēļas nogalē tika prognozēti starp 170 un 198 miljoniem dolāru (97,4 un 113,4 miljoniem latu), tikai nedaudz atpaliekot no supervaroņu filmas «The Avengers» («Atriebēji») sasniegtā rekorda - 207 miljoniem dolāru (118,6 miljoniem latu).

«Ziņu dienesti nerimtīgi ziņoja apšaudi. Tā bija šokējoša un atturēs cilvēkus no filmas noskatīšanās,» sacīja filmu studijas «Columbia Pictures» agrākais vadītājs Pīter Sīlijs. «Taču tas nebūs uz ilgu laiku. Filma tiks izrādīta vēl piecas vai sešas nedēļas, un tā būs finansiāli ļoti veiksmīga.»

Pēc apšaudes kinoteātri paaugstināja drošības prasības, turklāt kompānija «Warner Bros.» atcēla filmas pirmizrādi Parīzē un aktieru vizītes Meksikā un Japānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu