Pēc asiņainajām sadursmēm protestētāji atgriežas Kairas Brīvības laukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pēc asiņainajām sadursmēm, kurās dzīvību zaudēja divi cilvēki un vēl vairāki simti tika ievainoti, demonstranti svētdien no jauna atgriezušies Brīvības laukumā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā.

Vairāki simti demonstrantu laukumā nakšņoja, pretojoties policijas centieniem laukumu atbrīvot.

Svētdien sadursmes ar likumsargiem atkal atsākušās, policijai liekot lietā asaru gāzi pret protestētājiem, kuri tuvojās valdības ēkai.

LETA jau ziņoja, ka vardarbība aizsākās sestdien, kad policija ar asaru gāzi un gumijas lodēm mēģināja no Brīvības laukuma izklīdināt demonstrantus, kas protestēja pret Ēģiptē valdošo militāro huntu.

Policistiem sākotnēji izdevās ieņemt laukumu, taču sestdienas vakarā tūkstošiem protestētāju no jauna pārpludināja Brīvības laukumu, pieprasot huntas atkāpšanos.

Dzīvību vardarbīgajās sadursmēs zaudēja divi demonstranti - viens Kairā un viens Aleksandrijā -, bet vēl vairāki simti tika ievainoti.

Kā vēsta Ēģiptes valsts televīzija, visā valstī vardarbībā cietuši ap 750 cilvēku.

Demonstrācijas notikušas arī Aleksandrijā, Suecā un Asuānā.

Brīvības laukums, kas ikdienā ir viena no satiksmes noslogotākajām vietām pilsētā, svētdien transportlīdzekļiem ir slēgts un darbu pārtraukuši arī tuvējie uzņēmumi.

Jau ziņots, ka simtiem demonstrantu sestdien sapulcējās Kairas centrā, protestējot pret valsti pārvaldošo Bruņoto spēku austāko padomi.

Militārā vadība apgalvo, ka tā nodos varu civilai pārvaldei pēc prezidenta vēlēšanām, kuras vēl nav nozīmētas. Parlamenta vēlēšanas Ēģiptē sāksies 28.novembrī.

Hunta Ēģiptē pārņēma varu februārī, kad no amata atkāpās prezidents Hosni Mubaraks. Huntu - Bruņoto spēku augstāko padomi - vada Mubaraka valdības aizsardzības ministrs feldmaršals Huseins Tantavi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu