Pēc deputātu kautiņa spīkers aicina atlaist Ukrainas parlamentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Reaģējot uz deputātu sarīkoto kautiņu, Ukrainas parlamenta spīkers Volodimirs Ļitvins piektdien aicināja atlaist Augstāko Radu.

LETA jau ziņoja, ka Ukrainas parlamentā ceturtdien izcēlās nekārtības un kautiņš valdošās partijas un opozīcijas likumdevēju starpā, deputātiem nespējot vienoties par ieceri paplašināt krievu valodas lietojumu tiesās un slimnīcās valsts austrumu reģionos, kam ir tuvas saites ar Maskavu.

Pēc nekārtībām slimnīcā tika nogādāts vismaz viens likumdevējs.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas Ukrainā paredzētas oktobra beigās.

Kā skaidroja Ļitvins, neglītais kautiņš apliecina, ka deputāti vairs nespēj sastrādāties, tādēļ parlaments būtu jāatlaiž.

«Pēc vakardienas notikumiem iespējams secināt tikai vienu - Augstākā Rada un Ukrainas parlamentārisms ir pilnībā izpostīts,» žurnālistiem atzina parlamenta spīkers.

Piektdien parlamenta darbs ir traucēts, jo pret krievu valodas ietekmes palielināšanu noskaņotie deputāti bloķējuši piekļuvi Radas tribīnei.

Ļitvins arī atklāja, ka likumdevēji noraidījuši viņa aicinājumu pirms parlamenta sēdes sākuma apspriest ārkārtas parlamenta vēlēšanu rīkošanas iespējamību.

Ukrainas austrumu daļā galvenokārt dominē krievu valoda, un šim reģionam ir ciešas kultūras un politiskās saites ar Krieviju. Savukārt valsts rietumu daļā lielāka loma ir ukraiņu valodai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu