Pēc «GE Money Bank» lūguma FKTK anulēs kredītiestādes licenci (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šodien pieņēma lēmumu ar 2013.gada 28.oktobri anulēt AS «GE Money Bank» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļaut reorganizēt banku par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus.

Kā informē FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza, saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju, un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem. Pārbaudot bankas operatīvo bilanci, FKTK secināja, ka banka ir izpildījusi visas saistības pret noguldītājiem, tāpēc nepastāv šķēršļi bankai brīvprātīgi atteikties no kredītiestādes licences, pabeidzot pakāpenisku darbības izbeigšanu Latvijā.

«GE Money Bank» jau pirms vairāk nekā diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. Šā gada 23.septembrī veiksmīgi noslēdzās «GE Money Bank» privātpersonu un uzņēmumu klientu norēķinu kontu apkalpošanas, depozītu, krājkontu un kredītu pāreja uz banku «Citadele». Starp pusēm noslēgtais līgums nosaka arī «GE Money Asset Management» fondu un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu «Citadeles» grupas uzņēmumam IPAS «Citadele Asset Management».

Ar šā gada 28.oktobri Latvijā darbosies 19 bankas un deviņās ES dalībvalstu banku filiāles, informē Auza.

Pēdējo gadu laikā Latvijas banku tirgū notikušas zināmas izmaiņas – 2012.gada beigās Latvijā darbojās 20 bankas, licencēto kredītiestāžu skaitam samazinoties par divām bankām («Parex banka», «Latvijas Krājbanka»). Lai gan ES dalībvalstu banku filiāļu skaits aizvadītajā gadā palika nemainīgs, zināmas izmaiņas notika arī šajā sektorā vienai filiālei, pārtraucot darbību («Allied Irish Bank p.l.c.») un vienai («DNB Bank ASA») uzsākot.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu