Pēc iespējamās «planetārās katastrofas» Marss var piedzīvot lielas pārmaiņas (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Komētas C/2013 A1 sadursme ar Marsu, kura, kā prognozē Krievijas astronomi, notiks 2014.gadā, var novest pie neparedzamām sekām un klimata izmaiņām, aģentūrai «RIA Novosti» teicis Austrālijas astronoms Roberts Metsons.

Komētas sadursme klimatu uz «Sarkanās planētas» var padarīt līdzīgāku tam, kāds ir uz Zemes, viņš pastāstījis.

Komētu C/2013 A1 atklājis austrālietis Roberts Maknots. Aprēķini, kurus veicis Krievijas astronoms Leonīds Jeļeņins, liecina, ka 2014.gada 19.oktobrī komēta būs 105 tūkstošu kilometru attālumā no Marsa centra, taču aprēķini var būt neprecīzi un netiek izslēgts, ka komēta sadursies ar Marsu.

Metsons sacījis - ja notiks sadursme, tad var runāt par nopietnām izmaiņām un Marsa.

Sadursmes rezultātā varētu notikt sprādziens, kas būtu pielīdzināms 20 miljardu megatonnu trotila sprādzienam, prognozējuši krievu zinātnieki.

Komēta virzās pretējā virzienā Saules sistēmas planētām, tāpēc komētas sadursmes ātrums ar Marsu varētu būt ļoti liels - aptuveni 56 kilometri sekundē. Vietā, kur komēta sadurtos ar Marsu, izveidotos 500 kilometru liels krāteris.

Ziņojumā, kas ievietots Krievijas observatorijas ISON-NM mājaslapā, norādīts, ka šīs prognozes veidotas pēc pašreizējiem mērījumiem, kas laika gaitā var mainīties.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu