Pēc mēneša ilgas ārstēšanās neizdodas glābt gripas slimnieci (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hitthatswitch, CC BY-NC-SA 2.0

Reģistrēts jau otrais nāves gadījums gripas izraisīto komplikāciju dēļ, liecina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas sniegtā informācija.

Mediķi ziņo, ka pēc mēnesi ilgas ārstēšanās Toksikoloģijas un sepses klīnikā, ārstiem tomēr neizdevās glābt kādu 43 gadus vecu sievieti.

No Balvu slimnīcas smagā stāvoklī paciente tika pārvesta martā. Rīgas Austrumu slimnīcas ārsti konstatēja gripu ar smagu pneimoniju.

Kā skaidro slimnīcas infektologs Māris Liepiņš, gripa ir vīrusa slimība, kas parasti izpaužas ar pēkšņu strauju temperatūras kāpumu, drudzi, klepu un «kaulu laušanu», atsevišķos gadījumos gripas slimniekam var rasties sarežģījumi, tostarp paša gripas vīrusa un/vai baktēriju izraisīta pneimonija.

«Cilvēkiem, kuri ikdienā ievēro veselīgu dzīvesveidu, savlaicīgi diagnosticē un ārstē vai adekvāti kontrolē citas hroniskas slimības, gripa var noritēt bez īpašiem sarežģījumiem. Konkrētās pacientes smago slimības gaitu noteica gan smagā gripa ar pneimoniju, gan blakusslimības,» norādījis infektologs.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēts pirmais ar gripu saistītais nāves gadījums šogad - dzīvību zaudējusi 45 gadus veca sieviete, kurai tika konstatēti riska faktori - arteriālā hipertenzija un adipozitāte. Pret gripu šajā sezonā viņa nav bijusi vakcinēta.

Kā ziņots, iepriekšējā sezonā gripa prasīja 55 cilvēku dzīvības un gandrīz par visiem mirušajiem tika noskaidrots vismaz viens riska faktors. Pēc letālo gadījumu skaita tā bija smagākā gripas epidēmija pēdējo četru sezonu laikā. Iepriekšējā - 2011./2012.gada gripas sezonā - tika saņemti 11 ziņojumi par gripas pacientu nāves gadījumiem, 2010./2011.gada sezonā - 29, bet 2009./2010.gada sezonā - 35.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu