Pēc notikumiem Jaunjelgavā skolas direktore saņēmusi draudus (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Robbie Veldwiejk, CC licence

Kaut arī vardarbībā Jaunjelgavā vainotā zēna māte apgalvo, ka viņas dēls ir nepatiesi apvainots un pataisīts par «zvēru», Jaunjelgavas vidusskolas mācību pārzinei Jeļenai Kalniņai ir pretējs uzskats.Kalniņa laikrakstam «Diena» atzinusi, ka problēmas ar šo bērnu sākušās pirms diviem gadiem.

<em><strong>Vardarbībā Jaunjelgavā vainotā zēna māte: Zēns nav varmāka</strong></em>

«Pēc notikušā viņš izdarīja vēl divus vardarbīga rakstura pārkāpumus, par kuriem ziņots policijai. Ar viņu strādā psihologs, algojam papildu skolotāju, kura stundās sēž blakus, var teikt – dejojam vecāku priekšā, bet skolēna māte visus pārkāpumus attaisno ar hiperaktivitāti un pārmet, ka neprotam ar viņas dēlu strādāt. Arī pēc notikušā zēns jūtas pārliecināti, jo vienmēr tiek cauri nesodīts,» stāsta Kalniņa.

Kā viens no iespējamiem notikušā iemesliem tika minēts sociālā pedagoga neesamība un psihologa darba efektivitātes trūkums skolā, taču Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga atzīst, ka skolai nav naudas sociālā pedagoga algošanai, arī psihologs atrasts ar grūtībām.

«Skola šajā situācijā ir bezspēcīga, izslēgt no skolas neļauj likums, un mums nav citu līdzekļu, kā tikt galā ar šādiem bērniem. Varam tikai pakratīt ar pirkstu, bet bērns sajūt nesodāmību, un redzam bēdīgo rezultātu. Psiholoģiska palīdzība tagad vajadzīga pašiem pedagogiem,» uzskata Mīlīga. Viņa atklāj, ka pēc notikušā no vēl nenoskaidrotas personas saņēmusi vairākus fiziskās izrēķināšanās draudus.

Jau ziņots, ka aptuveni pirms mēneša Jaunjelgavas vidusskolā kāds skolnieks nežēlīgi piekāvis pirmklasnieku skolas tualetē, mazo skolēnu turot aiz rokām, kamēr viņam sists pa kailu kājstarpi. Aizdomas krīt uz kādu piektklasnieku.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu