Pedagogi var pieteikties «Izglītības inovācijas balvai 2011»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 2011.gada 1.oktobrim pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus «Izglītības inovācijas balvai 2011». Balva šogad tiek pasniegta pirmo reizi un ir iedibināta ar mērķi apzināt un popularizēt inovācijas izglītībā un pedagoģijā un veicināt jaunu ideju ieviešanu izglītības un mācību procesā, kā rezultātā tiktu sekmēta izglītības kvalitātes paaugstināšana.

 «Izglītības inovācijas balva 2011» – Atzinības raksts un naudas balva 1000 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas – tiks piešķirta 3 pretendentiem 2011.gada 26.oktobrī, Eiropas Sociālā fonda projekta «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos» gada konferences ietvaros.

Iniciatīva «Izglītības inovācijas balva 2011» tiek uzsākta Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos» ietvaros. Projekta vadītāja Evija Papule uzsver: «Iniciatīva Inovācijas balvai ir dabisks projekta īstenošanas «auglis». Saskarsme ar projektā iesaistītajiem skolotājiem nostiprina pārliecību – mūsu skolotājos ir radošumam un izaicinājumiem vienmēr atvērts gars. Latvijai ir nozīmīga un interesanta dzīves pieredze, tajā skaitā sociālpolitiskā. Skaidrs, ka mums ir «augsne» idejām, ko varbūt cita sabiedrība nespēj radīt. Uzdrīkstēsimies to apzināt! 20 gados esam aktīvi mainījuši izglītības sistēmu, esam vieni no dinamiskākajiem šajā ziņā, un to citu valstu kolēģi vērtē, turklāt – pozitīvi, jo Latvijai ir ar ko lepoties.»

Pieteikumu balvai var iesniegt pedagogs vai pedagogu grupa, pedagogu profesionālās asociācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, izglītības iestādes, Izglītības un zinātnes ministrija un tās padotības iestādes un nevalstiskās organizācijas, kas darbojas izglītības jomā.

Inovatīvos risinājums var iesniegt 4 kategorijās: 1)mācību priekšmetu apguve, 2)skolas vide, 3)resursi (cilvēkresursi, finanšu un materiāltehniskie resursi) un 4)izglītības sistēmas pilnveide.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu