Pedagogi varēs saņemt lielāku samaksu par cita pedagoga aizvietošanu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

 Samaksa par cita pedagoga aizvietošanu un papildu pedagoģisko darbu aizvietošanu turpmāk būs līdz 30% apmērā no pedagoga mēneša darba algas likmes līdzšinējo 20% vietā, - to paredz valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par pedagogu darba samaksu, kas šodien stājas spēkā.

Piemaksu par papildu pedagoģisko darbu - darba apjoma palielināšanu, izņemot promesošu pedagogu aizvietošanu - pedagogam piešķir un piemaksas apmēru nosaka attiecīgās izglītības iestādes vadītājs iestādes darba samaksas fonda ietvaros. Piemaksu varēs noteikt līdz 30% apmērā no mēneša darba algas likmes vai stundas tarifa likmes, kas noteikta papildu darba veicējam.

Tāpat paredzēta iespēja noteikt pedagogam augstāku samaksu par mēneša darba algas likmi izglītības iestādes budžeta ietvaros.

Noteikumi papildināti arī ar apmēriem, kādi piemaksājami pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos» ieguvuši 3., 4., 5. kvalitātes pakāpi.

Pedagogi ar 3.kvalitātes pakāpi saņems piemaksu 8% apmērā no pamatalgas - 280 latiem. Piemaksas darba algai turpinās saņemt arī pedagogi, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos» ieguvuši 4. un 5.kvalitātes pakāpi, taču tās turpmāk aprēķinās no pamata algas likmes, bet lielākā procentuālā apmērā, atbilstoši 20% un 25%.

Noteikumos precizēti vēl atsevišķi tiesiskie regulējumi, piemēram, attiecībā uz mācību stundu tarificēšanu - jēdziens «mācību» svītrots tajos gadījumos, kad netiek runāts par skolēna mācību stundām, tādējādi izslēdzot iespēju pedagogam plānot savu darba laiku tikai 40 minūtes 60 minūšu vietā.

Vienādota vispārējās un profesionālās izglītības pedagogu darba samaksa, nosakot vienādu stundu skaitu gadā par vienādu mēneša darba algas likmi, tai skaitā - pedagogu darba samaksa par vispārējā un profesionālajā izglītībā iekļautajiem izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām.

Savukārt profesionālās ievirzes izglītības iestāžu pedagogu mēneša darba samaksu aprēķina tāpat kā vispārējās izglītības iestāžu un interešu izglītības pedagogiem, kuriem tarifikācijā ir noteikta darba slodze (stundu skaits nedēļā), mēneša darba samaksu aprēķina, reizinot mēneša darba algas likmi ar faktisko darba slodzi nedēļā un iegūto reizinājumu dalot ar to stundu skaitu nedēļā, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu