Pedagogu algu dēļ Druviete pieļauj iespēju demisionēt (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja valdība un Finanšu ministrija (FM) solidāri neatradīs iespēju piešķirt skolotāju algām trūkstošu naudu, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) neizslēdz iespēju atkāpties no amata.

Ministre šādu iespēju intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» pieļāva, atbildot uz jautājumu, kāda būs viņas rīcība, ja neizdosies atrast pedagogu algām trūkstošo finansējumu. «Šāds risinājums ir iespējams, jo par šiem trūkstošajiem līdzekļiem mēs nevaram uzņemties atbildību, tā ir valdības un Finanšu ministrijas solidāra atbildība,» sacīja ministre.

Pašlaik skolotāju algas minimālajai likmei 420 eiro apmērā trūkst 1,2 miljonu eiro, bet piemaksām par skolotāju kvalifikācijas pakāpēm - 3,2 miljonu eiro.

Minētās summas trūkst iepriekšējo ministru laikā pieļauto kļūdaino aprēķinu dēļ, un šis finansējums ir jāatrod, jo ministrijas budžetā naudas neesot. Tāpat gadījumā, ja nauda būs jāatrod ministrijas budžetā, ministre aicināja norādīt, kādai nozarei tad tā būs jāatņem - augstskolām, zinātnei vai sportam.

Jau ziņots, ka par spīti Druvietes aicinājumiem nogaidīt, pedagogi 12.maijā rīkos protestus. Akcijas mērķis nebūšot vērsties pret ministriju vai pašu Druvieti, bet gan paust atbalstu ministrijas centieniem iegūt nozarei papildu finansējumu.

Druviete aicināja skolotājus nerīkot protestus līdz maija beigām, jo šajā laikā ministrija vēl turpinās cīņu par skolotāju algām trūkstošajiem līdzekļiem.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu