Pedagogu atlaišanas pabalstiem jau iztērēts teju miljons latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šim 63 pašvaldībām pedagogu atlaišanas pabalstiem izmaksāti jau 973 298 lati, bet 14 566 latus vēl četrām pašvaldībām Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) plāno pārskaitīt jau tuvākajā laikā.

Par to otrdien ministrijas speciālisti informējuši valdības locekļus, informē RAPLM.

Kopumā ministrijai, lai nodrošinātu pedagogiem atlaišanas pabalstu izmaksu, kuri darbu zaudējuši izglītības reformas rezultātā, no valsts budžeta līdzekļiem tika izmaksāti 1 194 241 lats.

Ministrija skaidro, ka septiņām pašvaldībām finanšu līdzekļi 5582 latu apmērā netika piešķirti, jo pašvaldība izglītības iestāžu pedagogu atlaišanas pabalstus izmaksāja no valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Ņemot vērā, ka vairākas pašvaldības, iesūtot pieprasītā finansējuma pamatojošus dokumentus, informēja, ka tām nepieciešams mazāks finanšu līdzekļu apmērs, nekā iepriekš tika norādīts, savukārt citas pašvaldības iesūtīja pamatojošus dokumentus, norādot, ka pašvaldībai vajadzīgs lielāks finanšu līdzekļu apmērs, no RAPLM piešķirtajiem finanšu līdzekļiem neizlietoti palikuši kopumā 206 377 lati.

Atbilstoši pašvaldību precizētajai informācijai ministrija no neizlietotajiem finanšu līdzekļiem atsevišķām pašvaldībām plāno piešķirt 185 719 latus pedagogu atlaišanas pabalstu izmaksai, bet neiztērētos 20 658 latus pārskaitīt atpakaļ valsts budžetā.

RAPLM atlaišanas pabalstus aprēķināja, ņemot vērā pašvaldību iesniegto informāciju, kura liecina, ka 25 pašvaldībās tika slēgtas 47 skolas un atbrīvoti 680 pedagogi, 749 pedagogi atbrīvoti atbilstoši noteiktajam skolēnu skaitam un vienu pedagoģisko likmi, bet 25 pašvaldībās tika reorganizētas 45 skolas un atbrīvoti 290 pedagogi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu