Pēdējā gada laikā situācija attiecībā uz velosipēdiem draudzīgu vidi ir uzlabojusies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tirdzniecības centra «Galleria Riga» veiktā aptauja, liecina, ka pēdējā gada laikā situācija attiecībā uz velosipēdiem draudzīgu vidi ir uzlabojusies. Tā atzina 82% respondentu, bet 17% norādīja, ka nekas nav mainījies. Jāatzīmē, ka neviens no respondentiem neuzskata, ka situācija ir pasliktinājusies.

Respondenti īpaši slavēja velotūrisma attīstību, novērtējot to ar gandrīz maksimālo punktu skaitu. Savukārt situāciju par velosipēdu novietņu skaitu un drošumu, kā arī veloceliņu skaitu un seguma kvalitāti aptaujas dalībnieki novērtēja kā viduvēju. Situāciju par velosipēdu zādzību skaitu aptaujas dalībnieki novērtēja drīzāk kā sliktu. To apliecina arī statistika - 2011. gadā Rīgas reģionā vien nozaga 1442 divriteņus. Tāpat arī drīzāk kā sliktu aptaujas dalībnieki novērtēja velosipēdistu drošību satiksmē.

Aptaujas dati liecina, ka respondenti, novietojot velosipēdu novietnē, vislielāko uzmanību pievērš tam, vai ir izturīgi statīvi pret mehāniskiem bojājumiem, kā arī vai ir nodrošināta videonovērošana. Tāpat iedzīvotāji, novietojot velosipēdu novietnē, augstu novērtē augstā tipa drošas konstrukcijas statīvus. Kā mazāk būtiskus velonovietnes aspektus respondenti atzīmēja jumta esamību, kā arī apgaismojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu