Pēdējo stundu laikā elektrība atjaunota 5000 «Latvenergo» klientu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo stundu laikā elektroenerģijas piegāde atjaunota 5000 AS «Latvenergo» klientu, intervijā Latvijas Radio norādīja energokompānijas Komunikācijas un mārketinga departamenta Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Līdz ar to patlaban bez elektroenerģijas valstī ir mazāk nekā 3% «Latvenergo» klientu.

No rīta elektrības piegāde bija traucēta 30-35 tūkstošiem energokompānijas klientu.

Kā sacīja Siksnis, ja laika apstākļi nepasliktināsies, brīvdienās varētu tikt paveikts būtisks darbs elektroenerģijas piegādes atjaunošanā.

Kā ziņots, stiprais vējš naktī ir nodarījis būtiskus postījumus sadales tīkliem. Vislielākie postījumi nodarīti Kurzemē un Latgalē. Arī citos valsts reģionos ir bojāti transformatori, tur bojājumi vērojami izkliedēti un nav tik koncentrēti, pastāstīja Siksnis.

Kopumā no rīta nedarbojās 3200 vidēja sprieguma transformatori.

Kā uzsvēra Siksnis, valsts energosistēma sastāv no divām daļām - augstsprieguma tīkliem un sadales tīkliem. Valsts augstspriegumu tīkliem būtiski bojājumi nav nodarīti un valstiskā līmenī elektroapgāde nav apdraudēta.

«Latvenergo» atgādina: redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā nedrīkst tam tuvoties un nedrīkst to ļaut darīt arī citiem. Par šādiem bojājumiem jāziņo «Latvenergo».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu